fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up trgovina

Pop-Upstart: RAVNIKAR GALLERY SPACE

12.–13. sep 2019

CzK MB

PREDSTAVITEV IN POP-UP TRGOVINA: 12. 09., 18:00–22:00

POP-UP TRGOVINA: 13. 09., 10:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na odprtje nove sezone dogodkov Pop-Upstart v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru, kjer vsak mesec gostimo slovenske ustvarjalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke in storitve predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Tokrat bo našo pisarno začasno prevzela in v svoj razstavni prostor spremenila ljubljanska galerija RAVNIKAR GALLERY SPACE, ki jo vodi Piera Ravnikar. Predstavili bomo pred kratkim izdano knjigo PERSONAL OUTSIDES: mapiranje ljubljanske umetniške scene, na ogled pa bodo tudi pregled fotografij Ade Hamza iz knjige Studio visits ter izbrana likovna dela treh umetnikov, ki jih galerija zastopa in ki so prav tako podrobneje predstavljeni v knjigi: to so Nina Čelhar, Simon Kocjančič in Maja Babič Košir.

Predstavitev in pop-up trgovina: četrtek, od 18. do 22. ure

Pop-up trgovina: petek, od 10. do 18. ure

Predstavitev knjige in razstava:
PERSONAL OUTSIDES: MAPIRANJE LJUBLJANSKE UMETNIŠKE SCENE

Umetnice in umetniki: Nina Čelhar, ZEK Crew, Nevena Aleksovski, Luka Uršič – KALU, Ivana Bajec, Maja Babič Košir, Beli Sladoled: Miha Perne in Leon Zuodar, Simon Kocjančič, Zoran Pungerčar, Helena Tahir, Adrijan Praznik, Tadej Vaukman, Neža Jurman – NEZ PEZ, Mina Fina, Urška Rednak, Tina Konec, Ron Preinfalk – RONE84 in Ada Hamza.
Avtorica fotografij: Ada Hamza

IN THE SPOTLIGHT

Nina Čelhar, Simon Kocjančič, Maja Babič Košir

Na predstavitvenem pogovoru z ustanoviteljico galerije [R – s p a c e] Piero Ravnikar, ki bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost potekal v četrtek, 12. septembra 2019, z začetkom ob 18. uri, bomo govorili o izzivih vodenja sodobne galerije, o prepoznavanju mladih ustvarjalcev in širjenju umetniškega trga pri nas, sledilo pa bo odprtje začasne prodajne razstave. Na voljo bo tudi nova serija grafik umetnice Maje Babič Košir, R / EDITIONS. Gre za izbrane umetniške grafike v omejeni nakladi, oštevilčene in podpisane, ki se na mesečni ravni predstavljajo v okviru aktualne produkcije R galerije. Cena posameznega izvoda bo na dan odprtja 50 € (kasneje 75 €). Vabljeni!

Nina Čelhar

Simon Kocjančič

Maja Babič Košir

Program Pop-Upstart