fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up trgovina

Pop-Upstart: Displej

20.–21. feb 2020

CzK Maribor

Predstavitev in pop-up trgovina: 20. 02., 18:00–22:00

Pop-up trgovina: 21. 02., 10:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Odpiramo novo sezono pop-up prodajnih dogodkov v Projektni pisarni Centra za kreativnost! Tokrat z naborom ilustratorjev in fotografov, ki svoje polje ustvarjanja zaznamujejo z različnimi slogi in pristopi in delujejo v okviru galerije Displej, ki je projekt Agencije ustvarjalcev Umer. Displej je ustanovljen v želji, da bi javnosti predstavil dela nadarjenih ilustratorjev in fotografov v vsem dostopnem formatu. Vsa dela so izbrana z mislijo na kakovost, z občutkom za tok časa in umetniški potencial.

Predstavili se bodo ustvarjalci: Mojca Krajnc, Dejan Kralj, Gašper Krajnc, Bojana Dimitrovski, Marko Renko, Istvan David in Mimi Antolović.

Vabimo vas, da spoznate nekatere ustvarjalce, ki delujejo v sklopu galerije Displej – pridružite se nam v četrtek, 20. februarja 2020, ob 18. uri v Projektni pisarni Centra za kreativnost na predstavitvi njihovih ustvarjalnih praks. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine: izdelki bodo na ogled in na voljo za nakup vse do 22. ure, enako tudi v petek, 21. februarja (od 10. do 18. ure). Pridite, poglejte, spoznajte in se naužijte pestrega nabora ustvarjalcev, stilov in pristopov!

Mojca Krajnc

V delih ilustratorke in slikarke Mojce Krajnc prevladujejo močne barve ter čiste ploskve. Navdihujejo jo moda, življenjski stil, interjer, portreti, dizajn – skratka, same lepe stvari.

DEJAN KRALJ

Ilustrator in animator Dejan Kralj najraje ustvarja digitalne ilustracije. Njegov slog, ki ga definirajo ostri robovi, omejena barvna paleta in simetrija, se ves čas razvija.

Gašper Krajnc

Striporisec Gašper Krajnc je strip in ljubezen do njegovega ustvarjanja spoznal precej pozno, vendar si zdaj ne predstavlja, da bi počel karkoli drugega. Navdušuje ga dejstvo, da lahko s stripom pripoveduješ realistične zgodbe, nizaš prizore in drobce vsakdanjega življenja.

Marko Renko

Najljubši kraji ilustratorja Marka Renka so nekje onstran brbotajočega mestnega življenja in betonskih sten, od nekdaj ga privlačijo naravni in organski motivi, zato ni čudno, da navdih vse bolj črpa iz narave.

Istvan David

Romunski umetnik z madžarskimi koreninami Istvan David je zaključil magistrski študij slikarstva in izobraževanje nadaljeval na oddelku za grafično oblikovanje na Dunaju. Serija kolažev Final Cuts je nastala iz izrezkov njegovih ilustracij, ki so bile v slovenskih medijih objavljane v obdobju štirih let.

BOJANA DIMITROVSKI

Akademska slikarka in ilustratorka Bojana Dimitrovski, dobitnica priznanja Hinka Smrekarja na Slovenskem bienalu ilustracij 2019, najraje ustvarja z akvareli, akrilnimi barvami in črnilom. Otroci jo dobro poznajo kot avtorsko ilustratorko slikanic.

MIMI ANTOLOVIĆ

Mimi Antolović je fotografinja z odličnim občutkom za kompozicijo in svetlobo. Čeprav ustvarja na številnih področjih najmočnejši pečat pušča na lepotni in modni fotografiji. Je prejemnica nagrade za najboljšo modno fotografinjo Elle Style Awards 2013.

Program pop-upstart