fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up trgovina

Pop-Upstart: David Tavčar in Jona Bednjanec

12. –13. dec 2019

CzK Maribor

PREDSTAVITEV IN POP-UP TRGOVINA: 12. 12., 18:00–22:00

POP-UP TRGOVINA: 13. 12., 10:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na zadnji pop-up dogodek letos! V prednovoletnem vzdušju bomo v Projektni pisarni Centra za kreativnost gostili mlada slovenska oblikovalca ter predstavili njune kose pletenin, tekstila in dodatkov za dom. Vsi, ki se navdušujete nad kakovostnimi materiali, dovršenimi linijami in drznimi kombinacijami, pridite, spoznajte, najdite in izberite svoj najljubši kos zase ali za darilo v tem prazničnem času!

Pridružite se nam na predstavitvi ustvarjalnih praks Davida Tavčarja in Jone Bednjanec v Projektni pisarni CzK v Mariboru! Pogovarjali se bomo o ustanovitvi blagovne znamke, navdihu, razvoju in internacionalizaciji, težavah, ki pri tem nastajajo, ter o tem, kako se jih lotevata. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine: izdelki obeh ustvarjalcev bodo na ogled in na voljo za nakup vse do 22. ure, enako tudi v petek, 13. decembra (od 10. do 18. ure). Odlična priložnost za ozaveščen predbožični nakup v stilu!

David Tavčar

Je industrijski oblikovalec, razpet med Ljubljano in Dunajem, kjer je leta 2016 na Univerzi uporabnih umetnosti končal študij industrijskega oblikovanja. Po zmagi na natečaju REWE Groupa leta 2013 je nadaljeval samostojno pot predvsem v sodelovanju z znamkami, ki so znane po svojem zgodovinsko zaznamovanem pristopu do trga; med njimi so na primer proizvajalec lanenih tekstilij za dom Leitner Leinen, manufaktura porcelana Augarten, manufaktura moške obutve Lukacs Laszlo, proizvajalec luči Artemide in steklarna Lobmeyr. Tavčarjeva oblikovalska praksa se osredotoča na raziskave tradicionalnih tehnik industrijske proizvodnje in obrti, svoja dognanja pa ustvarjalec uporablja kot odgovor na potrebe sodobnega trga. Februarja 2019 je v Frankfurtu predstavil svojo neodvisno linijo tekstilij za dom. V pop-up trgovini bodo na voljo izbrani izdelki iz njegove linije tekstilij po akcijskih »pop-up« cenah, pa tudi prototipi iz posameznih sodelovanj.

Jona Bednjanec

Leta 2016 je diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti na smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil. Trenutno končuje magistrsko nalogo na področju vzorčenja in oblikovanja pletenin, s katerimi se že od končane diplome aktivno ukvarja. Sodelovala je na zaključnih modnih revijah v sklopu fakultete, do sedaj je imela dve samostojni razstavi in prvi samostojni nastop na aprilskem Ljubljanskem tednu mode 2019, kjer je tudi dobila nagrado Digi Wow.

Program pop-upstart