fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Priporočamo

Zaključna konferenca KCDM 2.0.

3. dec 2019

| 09:00

Gospodarska zbornica Slovenije, KCDM 2.0.

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V prostorih GZS bo potekala zaključna konferenca KCDM 2.0. ob zaključku projekta Kompetenčni center za design management 2.0, na kateri bodo predstavili rezultate partnerstva v letih 2017-2019 in video posnetke primerov dobrih praks iz podjetij. Na konferenci bo prvič predstavljena tudi knjigo Z designom do uspešne organizacije – Izkušnje, rezultati in priporočila iz prakse slovenskega Kompetenčnega centra za design management, ki so jo pripravili skupaj z mednarodnimi strokovnjaki. V njej so predstavljeni primeri uvajanja designa v procese sedmih podjetij iz partnerstva, svoje izkušnje s tem, kakšni so prvi koraki k uvajanju designa, pa so prispevali tudi mednarodno uveljavljeni strokovnjaki Brigitte Borja de Mozota, Frans Joziasse, Darragh Murphy in Metka Hrovat.

Popoldanski del konference bo predstavil teme za naslednjo generacijo KCDM: Service design in Sustainability Design. V družbi gostov jih bomo najprej spoznali na predavanjih, nato pa se vanje poglobili na kratkih delavnicah.

Udeležba na konferenci je brezplačna, ker pa je število mest omejeno, se je potrebno nanjo prijaviti.

Darragh Murphy

Kariero je začel kot industrijski oblikovalec, nato pa ustanovil DUCO, svetovalno agencijo, ki podjetjem, organizacijam in javnim upravam pomaga pri inoviranju in uvajanju sprememb. Z design metodologijami in orodij zaznavajo in rešujejo probleme ter odkrivajo nove priložnosti za inovacijo in diferenciacijo. DUCO je kombinacija dveh strokovnih področij: design managementa in design politik. S povezovanjem področij svojim naročnikom zagotavljajo širok pregled potencialov, ki jih design prinaša tako v ekonomskem kot družbenem smislu.

Dr. Frank O’Connor

S trajnostnim designom se ukvarja že od študijskih let. Kot pobudnik ali svetovalec je sodeloval pri številnih projektih vključevanja trajnostnega in eko oblikovanja v poslovne strategije in politike, leta 2016 pa skupaj z Jude Sherry ustanovil anois. Svojim naročnikom ponujata celostno podporo pri strategijah, poslovnih načrtih, implementaciji in znamčenju projektov s področja ekodesigna in krožne ekonomije, utemeljeno na raziskavah in analizah.

Marc Fonteijn

Kariero je začel v IT-ju, a se kmalu preusmeril na service design. Leta 2007 je skupaj s partnerji ustanovil agencijo 31Volts, ki s predpostavko, da je to, kar je dobro za ljudi, slejkoprej dobro tudi za posel, svojim naročnikom pomaga “narediti pravo stvar". Letos poleti je zasnoval Service Design Show, spletno platformo za deljenje izkušenj in znanj s področja oblikovanja storitev.

Program partnerske mreže