fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PRIPOROČAMO

Fotonična šola II: Kako na mednarodni trg kreativne fotografije?

feb - jun 2022

Po prvotni ediciji Fotonične šole k prijavi vabimo drugo generacijo udeležencev, ki bodo izbrani na podlagi oddane prijave in portfelja. Ti bodo v aktivni komunikaciji s pomembnimi predstavniki mednarodne foto scene lahko pridobili pomembna dodatna znanja in izkušnje na področju profesionalnega delovanja. Udeleženci bodo seznanjeni z aktualnimi informacijami o relevantnih evropskih razpisih in natečajih, z različnimi kreativnimi praksami na področju fotografije, z osnovnimi zakonitostmi umetnostnega trga, spoznali bodo sodobne načine in pristope za promocijo avtorskih projektov in bodo deležni analize in ocene lastnega dela s strani mednarodnih ekspertov.

 

 

Program šole obsega:

  • 3 masterclasse s tujimi mentorji online ali v živo;
  • Delavnico za oblikovanje prijav na mednarodne foto natečaje;
  • Prodajno razstavo del udeležencev Fotonične edicije;
  • Portfolio review s priznanimi tujimi in domačimi eksperti;
  • Obisk mednarodnega fotografskega dogodka ter obisk nekaterih fotografskih institucij.

 

 

Program Fotonične šole sofinancirata Evropski sklad za regionalni razvoj in Republika Slovenija preko Centra za kreativnost. Prijava na Fotonično šolo je brezplačna, od deseterice izbranih kandidatov pa se pričakuje simbolična kotizacija v višini 100€.

 

Prijavitelji/ce naj prijave pošljejo najkasneje do ponedeljka, 7. 2. 2022. Kandidati bodo o rezultatih natečaja obveščeni najkasneje do petka 11. 2. 2022.

 

Več informacij o programu šole in navodila za prijavo najdete TUKAJ.

 

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže