fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
OBVESTILO

SIGIC za pomoč glasbenikom

31. mar 2020

SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center sproža akcijo Doniraj in podpiraj! Pomoč glasbenikom, samozaposlenim v kulturi. Od ponedeljka, 6. aprila, od 12. ure naprej, bo možno zaprositi za pomoč preko spletnega obrazca. Sočasno pa poteka tudi vabilo širši javnosti k donacijam, ki bodo omogočile čim večje število pomoči.

SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center je osrednji producent Praznika glasbe, ki se vsako leto odvija 21. junija v več slovenskih mestih. Gre za dogodek, ki poteka pod okriljem iniciative Fête de la musique v več kot 700 mestih celega sveta. V skladu s smernicami iniciative, ki spodbuja najširšo dostopnost glasbe na prvi poletni dan v letu, glasbeniki za muziciranje praviloma ne prejmejo honorarja, prav tako pa so vsi dogodki brezplačno dostopni najširši javnosti.

 

V letu 2020 želi SIGIC spremeniti koncept festivala tako, da omogoči finančno pomoč glasbenikom, samozaposlenim v kulturi. Le-ti zaradi okoliščin, povezanih s COVID-19, utrpevajo veliko škodo na račun odpovedanih glasbenih dogodkov, ki predstavljajo poglavitni vir njihovega mesečnega dohodka. Po evidenci koledarja glasbenih dogodkov na spletni strani SIGIC, je bilo samo v tednu od 23. do 29. marca odpovedanih več kot 100 glasbenih dogodkov v Sloveniji. Škoda, ki jo trpijo glasbeniki, z njimi pa tudi koncertni organizatorji, tonski in lučni tehniki ter drugi sodelavci, je ogromna.

 

Več informacij na povezavi!