fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje

Glasbeni posel 2.0/MB: Peter Baroš – Destinacija? Inovacija!

18. nov 2019

| 18:00

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

logo
logo

18. novembra se bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost odvilo sklepno mariborsko srečanje cikla Glasbeni posel 2.0. Vodil ga bo Peter Baroš, generalni sekretar SIGIC, tema pa se bo dotikala strateškega planiranja in iskanja inovativnih rešitev.

Kar se Janezek nauči, to Janez zna – in nič kaj dosti več od tega. Možgani so len organ, ki najraje operira znotraj priučenih praks in navad. V svetu kulturnih in kreativnih industrij pa so pričakovane nenehne invencije in nove rešitve. Poležavanje pod jablano in čakanje na sadež, ki prileti v čelo, ni najbolj priporočljivo. Hitro spreminjajoče se družbene okoliščine zahtevajo aktivne pristope, ki so najpogosteje povezani s tehnikami, ki možgane prisilijo, da problem zapopadejo z različnih zornih kotov. Ga premislijo na novo in zastavijo drugače. Te tehnike so dobrodošlo orodje za strateško planiranje, ki je službi za vsakršno stabilno in dolgoročno delovanje, tako v poslovnem kot osebnem miljeju. Dobrodošle so za pisanje razpisnih vlog na lokalnem, nacionalnem in evropskem nivoju. Predvsem pa so dobrodošle v svetu glasbene industrije, ki je zasičena s standardiziranimi pravili, vklesanimi v številne biblije glasbenega posla iz davno minulih desetletij. Na srečanju se bomo soočili s temeljnimi očrti strateškega planiranja, podrobneje spoznali tehnike, ki so v pomoč pri snovanju novih, kreativnih in drznih poti za zasledovanje zastavljenih ciljev in v sodelovanju z udeleženci izvedli par zabavnih, hudomušnih in koristnih praktičnih poskusov. Priporočljivo za vse, ki delujejo v glasbenem poslu, pa tudi ostale kreativce in kulturnike.

Peter Baroš

Peter Baroš je diplomiran filozof in sociolog kulture, nekdanji svetovalec za področje glasbenih umetnosti na Ministrstvu za kulturo ter aktualni generalni sekretar SIGIC - Slovenskega glasbenoinformacijskega centra. V obdobju 2018-2019 je bil predsednik svetovne zveze glasbenoinformacijskih centrov IAMIC, trenutno pa zaseda mesto v upravnem odboru tega združenja. V prostem času muzicira v zasedbah Zaklonišče prepeva in Malamor, raziskuje področja upravljanja s človeškimi viri in trenira pisanje strateških načrtov.

Program partnerske mreže