fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDAVANJE

Glasbeni posel 2.0: Biti ali ne biti; od teorije k praksi

18. sep 2019

| 18:00

SIGIC

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Novo sezono cikla predavanj Glasbeni posel v Ljubljani odpira Nikola Sekulović v družbi zasedbe 2B, katere premišljeni strateški pretresi že kažejo rezultate. Čas je za evalvacijo.

“Po bitki smo lahko vsi generali.” Tudi v glasbenem poslu je podobno. Vendar nam v praksi – takrat, ko snujemo ali bijemo naše nove bitke – analiza tujih zmag ali porazov redko resnično pomaga. Zato se bomo za uvod v novo sezono dotaknili svežih, aktualnih primerov, ki so ravno sredi svoje najhujše ofenzive. Na prvem takšnem srečanju gostimo duo 2B, pri katerih je naš seizmograf – po nekaj letih njihovega delovanja – letos zaznal več manjših potresov.

Pojačana radijska prisotnost, uvrstitev na dva televizijska festivala, nagrada za novinca leta na letošnjem MMS-u, pojavnost v tiskanih medijih – vse to nakazuje spremembe, ki jih bosta brata Gašper in Primož podelila z vami. Pogovor bo vodil in komentiral Nikola Sekulović.

2B je ime glasbenega dvojca bratov Gašperja in Primoža, ki ste ju zadnje mesece lahko bolje spoznali po skladbah »Najini koraki« ter »Kot morje« (nagrada na MMS 2019). Po odmevnih nastopih Gašperja Miheliča v oddajah X Factor, kjer ga je Jadranka Juras opisala kot odkritje leta, so se pod imenom 2B dolga leta skrivali kar trije bratje Mihelič. V preteklosti ste 2B tako lahko slišali že na velikih festivalskih odrih Schengenfesta in Urbanega Dejanja kot tudi v dvoranah Cankarjevega doma in Slovenske filharmonije. Po letošnjem Jernejevem slovesu Gašper in Primož svojo glasbeno pot nadaljujeta kot prenovljen duo v vodah elektro popa, v katerih sta našla svežo energijo in zagon. Proti koncu leta pričakujemo njun nov album, ki bo izdan pod okriljem založbe Nika Records.

Usposabljanje  Glasbeni posel 2.0 poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program partnerske mreže