fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

SKUPNO V SKUPNOSTI: La Biennale di Venezia

22. maj–21. nov 2021

Benetke, Italija

Med 22. majem in 21. novembrom bo na ogled razstava slovenskega paviljona na 17. mednarodni razstavi arhitekture La Biennale di Venezia.

 

Osredotoča se na zadružni dom – večnamensko javno stavbo, praviloma postavljeno na podeželskih območjih. V vaseh, manjših mestih in na primestnih območjih se v njej izvajajo različne upravne, gospodarske, društvene in kulturne dejavnosti.

 

Razstava izpostavlja razsežnost projekta zgraditve zadružnih domov v danih zgodovinskih, prostorskih in organizacijskih okoliščinah, tako na začetku gradnje kot danes. Z uporabo prepoznavnih arhitekturnih elementov vzpostavlja razumevanje značaja in delovanja notranjega javnega prostora, katerega pomen je poudarjen s predstavitvijo samega projekta.

 

Tema zadružnih domov ponuja možnosti za razumevanje, kako lahko vzpostavimo notranje javne prostore kot družbeno infrastrukturo, ki bo krepila svobodno združevanje, sporazumevanje in opolnomočenje. Zakaj so za družbo tako zelo pomembni, pa se zavemo zlasti v trenutkih, ko nam je možnost udejstvovanja in druženja odvzeta.

 

Natančne informacije o otvoritvi bodo dodane naknadno.

 

Več o razstavi, o ustvarjalcih in o sodelujočih na razstavi si lahko preberete tukaj.