fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
ODPRTI POZIV

xDelovalnica – Mladi talenti za socialne inovacije

24. april 2020

Projekt, ki ga Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici izvajamo v okviru Partnerske mreže CzK, temelji na metodologijah in pristopih art-thinkinga, spekulativnega dizajna in nekonvencionalnih rab ustvarjalnih ter sodelovalnih orodij in njihovega inovativnega kombiniranja (med različnimi deležniki).  V luči aktualne situacije spodbujamo (vendar se ne omejujemo na) projekte, ki se osredotočajo na socialne inovacije.
Poziv je namenjen mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki jih zanimajo nove tehnologije in inovacije, ter končujejo ali so pred nedavnim zaključil s študijem. V koprodukcijskem projektu xDelovalnica, želimo spodbuditi izdelavo prototipa ali končnega produkta/storitve, ki bi bil tržno zanimiv a hkrati socialno angažiran, pri tem pa bi opolnomočili mlade ustvarjalce in jih motivirali za vstop na trg dela.

 

Skozi pričujoči projekt želimo na regionalni ravni povezati inovativna podjetja z ustaljenimi podjetji tradicionalnih panog. V ta proces pa kot ključne partnerje pripeljati obetavne diplomante (alumne) ustvarjalnih disciplin. Skozi “inovacijske katalizacije” bomo pospešili razvoj inovativnih produktov/storitev, ki združuje prihajajoče tehnologije z že obstoječimi tehnikami ter tako obrtniško kot tudi podjetniško kulturo in tradicijo širše goriške regije.

 

PRIJAVE in ROK POZIVA
Zainteresirane pozivamo, naj do 10. maja 2020 na naslov info.au@ung.si s pripisom (zadeva) “xDelovalnica prijava na razpis” pošljejo svoj kratki življenjepis ter ustvarjalni portfelj (oboje lahko na spletnih povezavah), priložijo pa tudi motivacijsko pismo, ki na kratko (do ene strani) pojasni zanimanje za pričujoči izziv ter morebitne ustvarjalne oz. inovacijske zamisli.

Po javnem pozivu bomo izbrali najprimernejše prijavitelje in z 20. majem predvidoma začnemo s postopkom “križanja” diplomantov z izbranimi podjetji, ter opredelitvijo mentorskega programa. V mesecu maju in juniju se vrši tudi preverjanje trga in medpodjetniških potencialov, seznanjanje deležnikov in uvodni razvoj idej z mentorskim vodenjem. Z junijem bi ob ustreznih pogojih (glede na trajanje omejitev gibanja oz. združevanja) začeli s postopkom vzpostavljanja inovacijskega peskovnika, kjer bo mladi ustvarjalka ali ustvarjalec imel kar se da proste roke za raziskovanje in razvijanje potencialnih idej.

 

Projekt je financiran skozi sodelovanje Univerze v Novi Gorici in Partnerske mreže CzK, zato bodo stroški dela diplomanta oziroma alumna, v manjši meri pa tudi stroški udeleženih podjetij, ter dogovorjeni materialni ter potni stroški kriti iz tega naslova. Za morebitne dodatne informacije se obrnite na info.au@ung.si.

 

O akademiji:
Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici prisega na oseben pristop, podpiramo e-učenje, smo intermedijsko naravnani in udejanjamo interdisciplinarno sodelovanje. Projektno delo in produkcijsko povezovanje v zunajšolskih okoljih študentu že med študijem priskrbita dragocene izkušnje pri delu na realnih in kompleksnih projektih. Vse to po diplomi omogoča mehak in hiter prestop v resnično produkcijsko okolje oziroma ciljno usmerjen nadaljnji študij. Na Akademiji umetnosti UNG izvajamo prvostopenjski program Digitalne umetnosti in prakse ter drugostopenjsko nadgradnjo – magistrski program Medijske umetnosti in prakse. V sklopu vertikale študentje prehajajo med okolji in nosilnimi moduli animacije, filma, fotografije, novih medijev, sodobnih umetniških praks ter scenskih prostorov. Tako kot tudi sicer na celotni univerzi daje akademija velik poudarek mednarodni vpetosti študentov in mentorjev. // au.ung.si

 

Več o projektu xDelovalnica – Mladi talenti za socialne inovacije skozi nove tehnologije in umetnosti: // au.ung.si/xdelovalnica

Program je del partnerske mreže.