fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Poletna šola

Znan je program Poletne šole Krater!

10.–16. jun 2021

Poletna šola Krater je 10-dnevni program oblikovanja in razvoja novih materialov iz lokalnega okolja, ki poteka v organizaciji Trajne, oblikovalca Roka Oblaka in Centra za kreativnost.

 

Udeležence bodo mentorirali odlični tuji in domači mentorji in predavatelji, ki s svojo prakso že naslavljajo izzive antropocena. Med njimi so arhitekt Pedro Jervell kolektiv Brave New Alps, Henriette Wall (atelier Luma), Kathrin Böhm (Company drinks), dr. Davorin Peršič (Svobodna šola), Primož Turnšek (Društvo za permakulturo Slovenije), dr. Aleš Lapanje iz Inštituta Jožef Štefan.

 

V okviru poletne šole pripravljamo tudi bogat javni program na katerem bomo gostili uveljavljene teoretike in izkušene praktike, ki delujejo na presečišču umetnosti, oblikovanja, novih lokalnih ekologij in skupnostne ekonomije. Pridružite se delavnicam, predavanjem v živo, projekcijam in webinarjem s tujimi in domačimi predavatelji, ki bodo na novo osmilili odnose, ki jih pletemo s soljudmi in z okoljem, ki nas obdaja.

Javni program Poletne šole Krater je brezplačen. Za vse dogodke so obvezne prijave.

Vabljeni!

Poletna šola Krater je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

čet, 10. jun

Seminar

Dr. Davorin Peršič: Vloga in razvoj Schillerjeve estetike

pet, 11.–ned, 13. jun
pon, 14. jun

Spletno predavanje in mentoriranje

Henriette Waal, Atelier Luma: Mediterranean Design Project

tor, 15. jun

Filmska projekcija

Nicolas Humbert: Wild Plants

sre, 16. jun

Spletno predavanje

Kathrin Böhm, Company Drinks: Umetniška praksa kot ekonomska praksa

Program Partnerske mreže