fbpx

Kaj želite poiskati?

Predavanje

Art&Tech MeetUp: Giulia Tomasello – Ženska biofilija

4. nov 2019

| 18:00

Poligon

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Ženska higiena in vaginalne okužbe so še vedno močno tabuizirane. Giulia Tomasello (1990) pa je umetnica, ki s svojim inovativim oblikovalsko – raziskovalnim pristopom te kritične pogovore načenja na način, da žensko telo postavlja na presečišče biotehnologije in interaktivnih nosilnih izdelkov. Tako poskuša ozaveščati in tudi zagotavljati alternative obstoječi intimni negi (self-care).

Z željo po odkrivanju in preprečevanju vaginalnih okužb ponudi rešitev – nošnjo bakterij v spodnjem perilu – in obenem odpira vprašanje pripravljenosti in normalizacije uporabe biološkega tekstila kot orodja za prevzemanje nadzora nad lastnim telesom.

Lepo vabljeni na predavanje naslovljeno Ženska biofilija (Female Biophilia) kjer nam bo ta nadarjena bioumetnica predstavila oblikovanje kot orodje zdravstvene samooskrbe žensk.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Giulia Tomasello

Za svoja najbolj odmevna projekta Alma in Future Flora je prejela nagradi Re-FREAM Project 2019 in STARTS Prize 2018 na lanskoletni Gali Ars Electronice. Poleg svoje umetniške prakse pa je trenutno tudi gostujoča predavateljica na Politecnico di Milano

Program partnerske mreže