fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Podelitev nagrad

European Cultural Heritage Summit

27.-30. sep 2023

Benetke

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V Benetkah bo med 27. in 30. septembrom 2023 potekala 60. obletnica združenja Europa Nostra in dogodek European cultural heritage Summit.

 

Evropska komisija in Europa Nostra sta 13. junija 2023 razglasili letošnje dobitnike nagrad European Heritage Awards | Europa Nostra Awards. Projekt MADE IN: Crafts and Design Narratives je bil nagrajen v kategoriji izobraževanja, usposabljanja in spretnosti.

 

Projekt MADE IN: Design & Crafts Narratives, ki je trajal dve leti, od 2018 do 2021, je prvotno nastal na pobudo zagrebške organizacije OAZA in deluje kot partnerstvo OAZA, Muzeja za umetnost in obrt v Zagrebu (Hrvaška), Muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Slovenija), obrtnega in trgovskega združenja Werkraum Bregenzerwald (Avstrija) ter podjetij Nova Iskra in Mikser (Srbija).

 

Zmagovalci bodo nagrajeni na slovesnosti ob podelitvi nagrad evropske dediščine 28. septembra v palači Palazzo del Cinema v Benetkah. Na slovesnosti bodo razglašeni dobitniki velike nagrade in dobitnik nagrade po izboru javnosti, ki bodo izbrani med letošnjimi zmagovalci in bodo upravičeni do 10.000 EUR. Slovesnost bo osrednji dogodek vrha o evropski kulturni dediščini 2023, ki ga Europa Nostra organizira ob podpori Evropske komisije.