fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
DELAVNICA

Glasbeni posel 2.0: Miran Rusjan – Glasbeni booking mednarodno

12. nov 2019

| 18:00

SIGIC

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V torek, 12. novembra, se nadaljuje cikel Glasbeni posel 2.0 v Ljubljani. Gostimo Mirana Rusjana, glasbenega managerja, založnika, koncertnega organizatorja in načrtovalca mednarodnih turnej. Tema: booking koncertov v mednarodnem prostoru.

Svet je že nekaj časa globaliziran in meje naj bi bile samo v glavah. Sploh ko je govora o glasbi. Bendi sanjajo o nastopih in uspehu v tujini. Toda ali kako, kdaj in ali je sploh možno? Miran bo z vami delil svoje izkušnje in nasvete z bookiranjem koncertom v mednarodnem okolju – kdaj se podati v tujino, kam najprej, kakšno strategijo ubrati, kako se lotiti dogovarjanja mednarodne turneje, kdo vam lahko pri tem pomaga, kakšna je finančna plat, in nenazadnje, kako na turneji preživeti in priti do cilja?

Usposabljanje  Glasbeni posel poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Miran Rusjan (Moonlee Records & Booking / MENT Ljubljana)

V različnih vlogah je prisoten na neodvisni glasbeni sceni že dobri dve desetletji, kar mu daje širok pogled in razumevanje glasbenega dogajanja. Leta 2004 je ustanovil neodvisno založbo Moonlee Records, ki je sčasoma postala ena najpomembnejših založb na območju nekdanje Jugoslavije (Repetitor, Borghesia, Damir Avdić, Bernays Propaganda, Nikki Louder, ŽEN, Seine...), pred nekaj leti pa založbo nadgradil še v agencijo za dogovarjanje koncertov - Moonlee Booking. Občasno še vedno organizira koncerte v Ljubljani in Novi Gorici. Miran je od leta 2015 vodja konferenčnega programa festivala MENT Ljubljana. Poleg tega sedi tudi v upravnem odboru RUNDA - Regionalna udruga nezavisnih diskografa.

Program partnerske mreže