fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
OKROGLA MIZA

Javne storitve prihodnosti-danes

21. okt 2019

| 18:00

Poligon

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Z javnimi storitvami se srečujemo vsakodnevno, vendar sama izkušnja mnogokrat ni po meri ljudi. Ure preživete v čakalnici v času digitalnih orodij, strokovno besedišče v obrazložitvi socialnih prejemkov, slab dan zaposlenega na okencu, vse to pripomore k nezadovoljstvu. Kako načrtujemo javne storitve prihodnosti po meri uporabnika in kaj se na tem dela že danes, bo tema tokratnih Service Design Drinks Ljubljana v ponedeljek, 21. oktobra ob 18. Uri v Poligonu.

Z nami bodo:
Jaša Vrabec (Vrhovno sodišče Republike Slovenije) in Žiga Vraničar (Renderspace, SI) bosta predstavila prenovo sistema komuniciranja med Vrhovnim sodiščem in javnostmi, za katerega je agencija Renderspace pred kratkim prejela UX Design Award za projekte z izjemno uporabniško izkušnjo, katerih namen je med drugim prispevati k oblikovanju odgovornega in v prihodnost usmerjenega sveta.

Tatjana Mizori Zupan (Ministrstvo za javno upravo) nam bo razložila, kako so načrtovali storitev subvencionirane vozovnice za javni promet, ki jo lahko koristijo dijaki in študenti po vsej Sloveniji.

Boris Divjak (Unboxed, VB) bo govoril o tem, kako Hackney Council, Southwark Council in druge javne organizacije v Veliki Britaniji uporabljajo storitveno oblikovanje kot katalizator za sodelovanje pri digitalnih inovacijah. Ti projekti zagotavljajo naslednjo generacijo storitev lokalne uprave, kjer tehnologija podpira (in ne zavira) inovacije, uporaba storitev pa je državljanom v veselje.

Marcus Kirsch (The Wicked Company, VB) bo predstavil svojo novo knjigo The Wicked Company: When Growth is not enough, ki je pred kratkim izšla pri založbi Koehler Books. Živimo v dobi t.i. prekanjenih problemov, ki se spremenijo in nadgradijo medtem, ko smo že na poti k rešitvam. Še vedno ustvarjamo podjetja, ki se s temi problemi ne znajo spopasti. Marcus nam bo povedal, kako lahko s pravo miselnostjo in pristopom k operacijam, ljudem v organizaciji in vodenju, takšno – prekanjeno – podjetje ustvari vsak.

Dogodek je obenem otvoritveni večer letošnjega Ljubljana Gov Jam 2019 (za katerega še vedno sprejemamo prijave) in je podprt s strani UX Meetup Slovenia in Servis 8.

Dogodek bo potekal v slovenščini, z izjemo predstavitve knjige The Wicked Company, ki bo potekala v angleščini.

Koproducenta dogodka sta Poligon -> kreativni center in Center za kreativnost pri MAO Slovenia. Projekt Czk sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program partnerske mreže