fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pogovor

Odprti studio Ljubljana: Nejc Prah X Flaviar

3. jun 2022

| 18:00

Likozarjeva 1, Ljubljana

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Ljubljanski Odprti studio bo združil dve različni oblikovalski perspektivi v en sam mixer. Nejc Prah, prejemnik velike nagrade Brumen 2017, bo predstavil vernakularno – samoniklo in amatersko – oblikovanje ter njegov vpliv na mainstream profesionalno produkcijo. Flaviar, ki je s spiralo okusa osvojil veliko nagrado Brumen 2015, bo po njej popeljal tudi goste dogodka.

 

Registracija prek Eventbrita je obvezna, število kart je omejeno, na vhodu jih bomo tudi preverili: pohitite s prijavo!

Serija dogodkov Odprti studio je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

18.00 Nejc Prah: Sila Razmer (predavanje + pogovor)

Danes se z grafičnim oblikovanjem ukvarja marsikdo, “profesionalno” oblikovanje pa predstavlja zelo majhen odstotek celotne produkcije vizualnih sporočil. Kar delamo mi, lahko vidimo na Brumnu, na tem predavanju pa bomo pogledali kaj se dogaja na področju amaterskega, domačega, vernaKULarnega oblikovanja, ter kako se na tem širokem polju prepletajo Times New Roman, Izgubljeni mački, 90% popusti, Bevk Perović, Peter Prevc, trgovine tik pred zapiranjem, zvonci v blokih, Spotify, covid navodila, HTML, pakiranje domače hrane, Learning from Las Vegas, Canva, Hotel Birokrat, New Yorker, pridem takoj, Kunsthalle Wien, Elektro Bohinc, Balenciaga, Radenska, Rojstnodnevni mlaji in tako naprej.

 

Nejc Prah (1989) je oblikovalec in član kolektiva Ansambel. Po diplomi na ALUO in magisteriju z Yale School of Art je leta 2019 v Ljubljani odprl svoj studio.

 

Prahu se bodo po predavanju pridružili arhitekt Vid Žnidaršič, urednica in publicistka Manca G. Renko in urednica Brumen bloga Zala Velkavrh, ki bo povezovala pogovor.

19.30 Flaviar: Spirala oblikovanja okusov (zasuk na vrtiljaku)

V svetu žganih pijač se dizajn vrti okoli dobrega okusa, pa vendar se mora tudi okus vrteti okoli dobrega dizajna. Flaviar ekipa vas zato v nadaljevanju dogodka vabi na predstavitev oblikovanja okusa in okusnega oblikovanja sodobne alkoholne pijače.

 

Flaviar je največji spletni klub za ljubitelje žganih pijač na svetu. Misija podjetja s koreninami v Sloveniji je spodbujati ljudi, da vsak dan pokusijo nekaj novega, razvijajo svoj okus s pomočjo avtentičnih izkušenj ter to strast delijo s prijatelji in družino.

 

Zato svojim članom nudijo dostop do izbranega nabora pijač, vrednih pozornosti sodobnega razgledanega pivca, pester meni lastnih, ekskluzivnih in mednarodno odlikovanih pijač, številnih izobraževalnih vsebin in vodenih degustacij ter prijateljsko povezovanje z drugimi navdušenci in strokovnjaki znotraj enega samega ljubiteljskega megablenda.

 

V Flaviar vrste ste vabljeni vsi, ki si želite stopiti iz sivine tekočega enoumja in se prepustiti mavričnemu naboru okusov, ki ga svet žganih pijač ponuja.

Program Partnerske mreže