fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
DELAVNICA

Osnove uspešnega vodenja projektov

28.−30. jan 2020

| 15:00

CzK MB in MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Novo leto je odlična priložnost za vpeljevanje novih načinov dela, tehnik organizacije časa in določanja novih ciljev, zato vabimo vse kreativne in podjetniško usmerjene posameznike, da se nam pridružite na delavnici, kjer bomo spoznavali osnove učinkovitega in uspešnega vodenja podjetniških projektov, podkrepljenih s praktičnimi primeri. Delavnico bo vodil Matej Rus, ‘glava’ Tovarne podjemov in generator inovativnih idej.

Na delavnici bomo odgovarjali na vprašanja:

  • Kako učinkovito upravljati s svojim časom in voditi podjetje na agilen način? Za učinkovito in uspešno upravljanje s svojim časom, in časom ekipe podjetja, je potrebno skrbno vsebinsko in časovno načrtovanje aktivnosti. Pri tem je ključno, da znamo postavljati jasne prioritete, zaključevati naloge ter izzive reševati hitro in agilno. S sodobnimi orodji agilnega vodenja podjetja lahko podjetniki močno izboljšajo učinkovitost organizacije dela, njegovo kakovost in predvsem doseganje zastavljenih cilje. Na delavnici bomo spoznali, kako jim to uspeva.
  • Kako lahko v svoje podjetje pritegnete najboljše talente še drugače, kot z visoko plačo? Če želijo kreativna podjetja na svoje projekte pritegniti najboljše sodelavce (tako za zaposlitev kot zunanje sodelavce), morajo vzpostaviti atraktivne pogoje in okoliščine, ki pa še zdaleč niso povezani v visokim plačilom za delo.
  • Zakaj so napačne predpostavke lahko usodne za podjetje? Razvoj novih kreativnih rešitev, ki so mnogo boljše od trenutnih rešitev na trgu, je še kako mogoč. Tudi produkti najboljših podjetij na svetu niso vedno optimalni za uporabnike in jih je mogoče s kreativnostjo in inovativnostjo tudi radikalno izboljšati. Zato se bomo naučili, kako so lahko napačne predpostavke usodne za podjetje oziroma ne prinašajo prebojnih rešitev.
  • Zakaj je potrebno najprej poznati veliko sliko in videti gozd pred drevesi? Velika slika daje inspiracijo in kaže usmeritev za delo ekipe. Poznavanje ciljev podjetja predstavlja pomembno motivacijo za soočanje z izzivi in njihovo uspešno in agilno premagovanje. Ker so naši možgani ustvarjeni za soočanje s kratkoročnimi cilji se hitro zapletejo v podrobnosti in izgubijo pregled nad veliko sliko. Kako to preseči?

Delavnico bomo izvedli v Mariboru (28.01., Projektna pisarna CzK) in v Ljubljani (30.01., MAO) med 15. in 18. uro.
Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti.

Matej Rus

Mag. Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Poleg svoje pedagoške in raziskovalne kariere na EPF, ki jo je pričel v letu 1996, je svoje aktivnosti močno usmeril v svetovalno aktivnost v podjetniški praksi. V okviru svojega dela je leta 2001 je so-ustanovil Tovarno podjemov, danes zelo uspešen podjetniški inkubator Univerze v Mariboru. Med drugim je tudi organizacijski vodja mednarodne konference Podim in s strani vlade RS imenovani član delovne skupine akcijskega načrta Slovenija dežela zagonskih (startup) podjetij. Danes je tudi vodja platforme Strart:up Slovenija.

Program kreativni pospeševalnik