fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje / svetovanja

Prenos veščin: PRO OTOK: Isabelle Fauvel

3. jun 2022

| 11:00

Manziolijeva palača v Izoli

PREDAVANJE: 3.jun 2022, 11:00

DELAVNICA: 3. jun 2022, 15:00

DELAVNICA: 4. jun 2022, po dogovoru

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Center za kreativnost v sodelovanju s festivalom Kino otok na zadnjem Prenosu veščin prinaša izkušnje mednarodno uveljavljene francoske filmske strokovnjakinje, producentke, svetovalke za scenarije in mentorice Isabelle Fauvel. Zadnji Prenos veščin se bo odvil v okviru festivala Kino otok, ki bo potekal od 1. do 5. junija, 2022 v Izoli.

 

Dogodek je namenjen filmskim ustvarjalcem na začetku kariere ali na začetku novega projekta, ki si želijo na podlagi izkušenj uspešne tuje gostje najti navdih za preboj.

 

Isabelle Fauvel bo na dogodku spregovorila o razvoju projekta v kateri koli fazi pisanja, pa tudi veščinah, talentih in mreženju, s čimer bo zajela vse specifike razvoja kot individualnega ali kolektivnega procesa. Temu bo sledila dvodnevna skupinska delavnica, namenjena producentom celovečernih filmov z enim ali več projekti v razvoju, na kateri se bomo posvetili naslednjim temam:
– kako analizirati svoj program projektov;
– zadolžitve producenta in kako delati s talenti;
– kako izpostaviti svoje projekte na trgu za pridobitev manjšinskih ali večinskih partnerjev v razvoju;
– kako v procesu pisanja najti pravega bralca, svetovalca ali urednika scenarija.

 

11.00–13.00

Razvoj kot ključna etapa na poti do filma
Mojstrski tečaj in pogovor za filmske pisce, režiserje in producente

V konkretnem smislu se razvoj projekta začne s sprejemom odločitve o tem, da usmerimo čas, sposobnosti in denar v točno določen projekt, vendar pa je razvoj v širšem pomenu nikoli končan proces vsakogar, ki želi pisati, režirati ali producirati. Isabelle Fauvel bo na dogodku spregovorila o razvoju projekta v kateri koli fazi pisanja, pa tudi veščinah, talentih in mreženju, s čimer bo zajela vse specifike razvoja kot individualnega ali kolektivnega procesa.

Moderira Nadina Štefančič.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Prost vstop, zaželene rezervacije.

15.00–18.00

Razvoj kot ključna etapa na poti do filma
Delavnica za producente celovečernih filmov

Dvodnevna skupinska delavnica, namenjena producentom celovečernih filmov z enim ali več projekti v razvoju, na kateri se bodo mentorica in udeleženci posvetili naslednjim temam: kako analizirati svoj program projektov; zadolžitve producenta in kako delati s talenti; kako izpostaviti svoje projekte na trgu za pridobitev manjšinskih ali večinskih partnerjev v razvoju; kako v procesu pisanja najti pravega bralca, svetovalca ali urednika scenarija.

Za imetnike PRO akreditacije. Število mest je omejeno, predhodne prijave s kratkim opisom motivacije za udeležbo v angleškem jeziku pošljite na pro@isolacinema.org do 13. maja 2022.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Nadaljevala se bo v soboto, 4. junija 2022, termini po dogovoru s sodelujočimi.

Isabelle Fauvel

Isabelle Fauvel je sprva delovala kot producentka, nato pa leta 1993 ustanovila Initiative Film, produkcijsko podjetje namenjeno izključno razvoju celovečernih filmov. Odtlej sodeluje s pisci, režiserji in producenti pri razvoju projektov in talentov, denimo z iskanjem novih talentov in knjižnih predlog, svetovanjem in sodelovanjem pri razvoju scenarija ter spremljanjem celotnega poteka projekta z zunanjimi uvidi. Kot strokovnjakinja ali mentorica sodeluje z mednarodnimi strokovnimi organizacijam ali dogodki, kot so MFI (Sredozemski filmski inštitut), ACE Producers in TFL (Torino Film Lab), kar vključuje tudi snovanje programov usposabljanja na zahtevo. Občasno se poda tudi v svet založništva s spodbujanjem priredb knjižnih del, denimo v sklopu iniciative Shoot the Book!, na festivalu kriminalk Quais du Polar v Lyonu ipd. Initiative Film z iskanjem projektov sodeluje s platformo Jerusalem International Film Lab že vse od njenega nastanka leta 2012.

Kino otok