fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Delavnica

TRIGGER: Kariera umetnika – doma in na tujem

15.–17. nov 2021

| 13:00–17:00

Ljubljana

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Delavnica je sestavljena iz treh modulov. Ustvarjalkam in ustvarjalcem na področju neodvisnih uprizoritvenih umetnosti bo ponudila priložnost, da o svojih karierah razmišljajo dolgoročno in onkraj posameznih projektov. Če nam je to všeč ali ne, dandanes delati “zgolj” odlično umetnost pogosto ni več dovolj – da uspešno deluješ kot umetnica ali umetnik ter razvijaš projekte, od tebe zahteva, da razviješ številne veščine in vloge izven vadbenih prostorov.

 

Na delavnici boste najprej dobili priložnost, da reflektirate, kje ste trenutno, in kaj bi lahko bila naslednja razvojna točka vašega umetniškega razvoja.

 

Drugi modul se bo vrtel okoli vprašanja partnerstev in sodelovanj. Kako delamo skupaj? Kaj so lepote in težave vseh teh partnerstev? Glede česa moramo biti previdni in kako lahko naša sodelovanja ojačajo naše razvojne perspektive?

 

Tretji dan bo posvečen demistifikaciji mednarodnih procesov in mreženja. Pregledali bomo obstoječa sodelovanja in razmišljali, kateri so lahko naši naslednji koraki. Razmišljali bomo tudi o okolju in smernicah na mednarodnem uprizoritvenem polju, da lahko bolje razumemo naše potencialne vstopne točke v internacionalizacijo.

 

Srečanje bo potekalo v obliki skupinske delavnice, pri čemer bomo vaše izkušnje uporabili kot študijske primere. Čeprav bo šlo za kolektivno delo, je cilj delavnice, da vsak izmed sodelujočih pridobi praktična orodja, trike in seznam naslednjih korakov v kariernem razvoju.

 

 

Termin in prijava

 

Delavnica poteka od 15. do 17. novembra, vsak dan med 13. in 17. uro v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17) Ljubljani.

 

Prijavite se lahko tukaj. Delavnica je brezplačna. Po prijavi vam bo mentorica poslala še krajši vsebinski vprašalnik, ki ji bo pomagal, da delavnico karseda prilagodi vašim potrebam. Delavnica poteka v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom.

 

Za udeležbo na delavnici velja pogoj PCT.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Anikó Rácz

je menedžerka v kulturi, coach in poslovna trenerka, ki živi in dela v Budimpešti na Madžarskem. Trenutno je vodja mednarodnih odnosov in strateškega razvoja v SÍN Arts Centre, produkcijski hiši za podporo in razvoj neodvisnih sodobnih plesalk in plesalcev. Anikó je tudi programerka in producentka prizorišča za gledališče in ples na Festivalu Sziget, drugem največjem kulturnem festivalu v Evropi. Znana je po svoji aktivni vlogi v strateškem premišljevanju dinamik in tranzicij uprizoritvenega polja tako na Madžarskem, kot v tujini. Njene menedžerske aktivnosti so podprte z njeno prakso priznanega coacha, poslovne trenerke in ekipne facilitatorke. Usposablja različne umetnike pri razvoju njihove karierne dinamike, svetuje pa tudi umetniškim kolektivom pri organizacijskem razvoju, facilitaciji boljših sodelovanj in produkcijskem menedžmentu. Redno vodi delavnice produkcijskega vodenja, sodelovanja in mednarodnih odnosov na Madžarskem in drugod.

Program Partnerske mreže