fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Hackathon DESIRE

Hackathon DESIRE

Sooblikuj prihodnost BTC City-ja in osvoji eno od bogatih nagrad

CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo v soorganizaciji z BTC City Ljubljana v sklopu mednarodnega projekta DESIRE organizira hekaton, ki bo potekal 22. in 23. februarja 2024 v Ljubljani.

 

Dogodek bo v ospredje postavil izziv oblikovanja skupne trajnostne vizije BTC City za leto 2050 in udeležence spodbudil k ustvarjanju celovite vizije grajenega in odprtega prostora, ki presega obstoječe prostorske ureditve in vključuje inovativne storitve, zasnovane na trajnostnih načelih. Na tekmovanje v razvijanju idej so vabljeni mladi od 16. do 30. leta starosti, najboljše rešitve pa bodo nagrajene z denarnimi nagradami v skupni vrednosti 7.500 EUR.

 

BTC City Ljubljana je eno največjih poslovnih, nakupovalnih, zabaviščnih, rekreativnih, kulturnih in inovacijskih središč v Evropi in beleži več kot 21 milijonov obiskov letno. Urbano središče BTC se že danes sooča z vplivi podnebnih sprememb, strožjo evropsko okoljsko regulativo, trajnostnimi pričakovanji in zahtevami partnerjev ter družbe. Pritiski in zahteve se bodo v prihodnosti le še povečale, zato bosta organizatorja v sklopu projekta DESIRE – gibanja za nov in bolj trajnosten način življenja v mestih – iskala prodorne ideje in rešitve, ki povezujejo umetnost, oblikovanje in arhitekturo s krožno in trajnostno družbo.

 

Zmagovalci bodo nagrajeni s finančnimi nagradami:

  1. mesto: 3.500 EUR
  2. mesto: 2.500 EUR
  3. mesto: 1.500 EUR

 

Prijavite se čim prej, saj je število prijav omejeno! Prijave so odprte do vključno 19. februarja 2024.

Razpisovalec

CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo

Nagrada

do 3.500 EUR

Rok za prijavo

19. feb 2024