fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Potujoča razstava in natečaj reDiscover

Potujoča razstava in natečaj reDiscover

Umetnike, mlajše od 30 let, vabimo k sodelovanju na potujoči razstavi in natečaju reDiscover.

reDiscover je potujoča umetniška razstava, ki predstavlja dela uveljavljajočih se umetnikov. Trenutno organizirajo potujočo razstavo sodobnega oblikovanja, ki temelji na metodah in tehniki tradicionalnih rokodelskih praks.

 

Razstava je odlična priložnost za preučevanje učinkov tradicionalnega znanja na sodobno oblikovanje in uporabno umetnost. K prijavi pozivajo ustvarjalce z deli sodobnega oblikovanja in uporabne umetnosti, ki ustvarjalno odražajo ali na novo premišljajo evropsko tradicionalno obrtno znanje. Glavna tema je uporaba tradicionalnih obrtnih tehnik v sodobnem oblikovanju.

 

Na razstavi lahko sodelujejo umetniki, ki ustvarjajo v vseh medijih; metalurgija, keramika, tekstil in moda, nakit, oblikovanje izdelkov, stekla, digitalna umetnost, industrijskego oblikovanje, arhitektura, mediji in animacija itd. Ker bodo izbrana dela poslana na potujočo razstavo, naj predložena dela po možnosti ne bodo velika, težka, krhka ali zelo dragocena.

 

Izbrani umetniki bodo svoja dela leta 2024 razstavili na petih lokacijah: Kranj (Slovenija), Salfold (Madžarska), Budimpešta (Madžarska), Gdansk (Poljska), Tbilisi (Gruzija). Poleg tega bodo na podlagi izbora evropske žirije nagrajena tri najboljša umetniška dela:

  • I. nagrada: 1000 EUR
  • II. nagrada: 500 EUR
  • III. nagrada: 250 EUR

 

Rok za oddajo del je 30. november 2023. Več informacij na povezavi >>

Razpisovalec

reDiscover

Znesek

250, 500 in 1.000 EUR

Rok za prijavo

30. nov 2023