fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Odprti poziv

Helsinki Design Week 2022

Rok za prijave: 31. maj 2022

Helsinki Design Week, ki poteka že od leta 2005, je največji festival oblikovanja v nordijski regiji, ki v svojem programu vsako leto ponuja okoli 250 dogodkov. Gre za multidisciplinarni festival, ki nudi inspiracijo umetnikom in ustvarjalcem na področju oblikovanja, arhitekture, mode, urbane kulture itn.

 

Letošnji festival bo potekal med 8. in 18. septembrom, in sicer hibridno oz. na številnih lokacijah v Helsinkih (muzeji, galerije, tržnice, kulturne ustanove itn.) ter preko spleta.

 

Med 10. in 11. septembrom bo v Cable Factori organiziran Design Market, kjer bo možno prodajati dizajnerske izdelke, ki jih bo mogoče kupiti tudi preko spleta med 9. in 11. septembrom.

 

Tema letošnjega festivala je “We are open/Bodimo odprti” s katero organizatorji želijo poudariti odprtost in transparentnost kot predpogoj kritičnega razmišljanja na področju oblikovanja. Več o letošnjem dogodku je mogoče prebrati na tej povezavi.

 

Razpisi za prijavo in uvrstitev dogodkov na program so odprti od 3. do 19. junija. Pogoji sodelovanja ter obrazec za prijavo so dostopni na tej povezavi.

Prijavo za Design Market je mogoče oddati do 31. maja tukaj.

 

Projekte za uvrstitev na program izbirajo domači in mednarodni strokovnjaki na področju oblikovanja.

 

Vprašanja, povezana s Helsinki Design Week, se lahko naslovijo tudi na programsko direktorico festivala Anni Korkman: anni.korkman@helsinkidesignweek.com.