fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
ODPRTI POZIV

Poziv za sofinanciranje WORTH

1. junij 2018

Po uspehu prvega razpisa prihaja nova priložnost za razvoj inovativnih izdelkov v pohištveni, modni, obutveni, dodatki, nakitnih industrijah.

 

Projekt WORTH je pobuda Evropske komisije oblikovana z namenom spodbujanja inovativnih izdelkov s področja mode in življenjskega stila, ki temeljijo na oblikovanju. WORTH traja 4 leta, pod njegovim okriljem pa bo podprtih več kot 150 projektov.

 

Na prvem pozivu je bilo med 111 prijavljenimi projekti oblikovalcev, podjetij, proizvajalcev in tehnoloških podjetij izbranih 25 zelo inovativnih projektov, ki so zajemali širok spekter industrij iz 20 različnih evropskih držav. Vsi projekti so predstavljali močan tržni potencial in evropsko ustvarjalnost.

 

Drugi odprti poziv traja med 17. aprilom in 24. oktobrom, izbrani projekti pa bodo prejeli sredstva, coaching, sodelovanje na mednarodnih dogodkih, poklicne povezave, izboljšavo dostopnosti trgov in dostop do inovativne skupnosti.

 

V četrtek, 17.5. bomo na dopoldanskem delu delavnice Kreativni pospeševalnik predstavili odmevni evropski projekt WORTH, ki ponuja možnost finančne podpore za razvoj inovativnih oblikovalskih izdelkov, v drugem delu bosta sledila predavanje in delavnica s priznanim svetovalcem s področja kulturnega podjetništva Davidom Parrishem.

 

Možnosti za sodelovanje ter glavne smernice in koristi sodelovanja pri projektu WORTH bo predstavil Zicri Montiel, spoznali pa boste lahko tudi Sladjano Mladenovič, eno od avtoric lanskoletnega natečaja in zmagovalnega projekta. Sledilo bo predavanje o ključnih trendih v materialih in tehnologijah, ki se danes uporabljajo v modni industriji.

 

Več o pogojih prijave>>