fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDSTAVITVE

Partnerska mreža CzK 2020

21. nov 2019

V četrtek 21.11. 2019 se je v Veliki dvorani v MAO zbralo 27 kulturnih in kreativnih producentov, ki so se odzvali na Javno povabilo v partnersko mrežo Platforma Center za kreativnost 2020.

Prijave smo prejeli tako s strani javnih in zasebnih zavodov ter društev kot tudi s strani zasebnih podjetij, pri čemer prijavitelji prihajajo tako iz Vzhodne kot iz Zahodne Slovenije. Programi producentov segajo na različna področja: od glasbe, uprizoritvenih umetnosti, arhitekture in urbanistike, oblikovanja, vizualnih umetnosti, filma, kulturnega turizma in dediščine do podpornih in izobraževalnih programov za ustvarjalce v kulturno-kreativnem sektorju kot tudi s področja spodbujanja kreativnega podjetništva.

Na javno povabilo so se prijavile sledeče organizacije:
Motovila, Asociacija, Poligon Fundacija Brumen, Ravnikar Gallery Space, Filmfactory, SIGIC, Beletrina, Ljudska univerza Ptuj, Galerija Photon, Društvo Soto, Društvo Zvereene, Gledališče Glej, Pekinpah, Zavod BIG, Center za kreativne industrije Maribor, Fit Media, KD Prostorož, Revija Outsider, KUD C3, Univerza v Novi Gorici, Inštitut za transmedijski dizajn, Umetnostna galerija Maribor, Društvo Hiša, Zavod Korak naprej, Narodni muzej Slovenije in ABC Accelerator.

O izboru programov, ki bodo v letu 2020 sodelovali v Partnerski mreži Centra za kreativnost, bo odločala 8 članska komisija predstavnikov in predstavnic CzK in drugih strokovnih kadrov iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje: Matevž Čelik Vidmar, Anja Zorko, Mika Cimolini, Maja Vardjan, Maja Šuštaršič, Urška Krivograd, Maja Kovačič in Marko Podjavoršek.

Veselimo so novih sodelovanj v prihajajočem letu!