fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
KONFERENCA

8. mednarodna konferenca – Dan Afrike

15.–16. maj 2019

Grand Hotel Union

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Dan Afrike letno organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije od leta 2012 v sodelovanju z afriško diasporo v Sloveniji. Konferenca želi krepiti dvostranske odnose med Slovenijo in afriškimi državami, zlasti v gospodarstvu. Udeležili se je bodo najvišji predstavniki vlad, zasebnega sektorja, civilne družbe, strokovnih združenj in akademskih krogov iz afriških držav, Slovenije in Evropske unije. Afriške države hitro sprejemajo nove pristope in inovativne tehnologije, prestrukturirajo gospodarstvo, nadgrajujejo infrastrukturo, krepijo okoljsko trajnostno industrijsko proizvodnjo in si prizadevajo za boljšo digitalno povezanost. Ti trendi ustvarjajo veliko možnosti za sodelovanje, in o njih bodo podrobno razpravljali udeleženci konference.

 

Otvoritvi bodo sledile panelne razprave na teme, ki so povezane z rezultati 5. vrha AU-EU in se neposredno navezujejo na temo leta 2019 Afriške unije, in sicer begunci, povratniki in notranje razseljene osebe. Udeleženci popoldanskega zasedanja bodo razpravljali o poslovnih priložnostih in krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in afriškimi državami. Drugi dan konference bodo delegacije lahko obiskale izbrana slovenska podjetja. Poseben poudarek bo namenjen čebelarstvu in čebeljim pridelkom; organiziran bo obisk pri novoustanovljeni Slovenski čebelarski akademiji.

 

Konferenco bosta zaokrožila kulturni in akademski program s prikazom bogate afriške kulturne dediščine in sodobne afriške kulture, predstavljene pa bodo tudi slovenske vezi z afriško celino.