fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

BIO 26| Deljeno znanje: Zeleno zatočišče

14. nov 2019 –9. feb 2020

| 16:00–18:00

Podhod Ajdovščina, Ljubljana

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V eksperimentu bosta avtorici Anamari Hrup in Eva Jera Hanžek, ki delujeta kot umetniški tandem Zavetišče za zavržene rastline, s pomočjo zunanjih sodelavcev preizkušali, kako se rastline odzivajo na različne vire svetlobe v zimskem času mirovanja. Preizkušali bodo, kakšne dolžine svetlobe ustrezajo različnim rastlinam, saj imajo rastline različne potrebe po času osvetlitve ter spektrih svetlobe.

Eksperiment z živimi rastlinami v podhodu Ajdovščina bo poligon za izmenjavo izkušenj in znanja posameznikov, ki prihajajo iz različnih okolij ter se učijo preko različnih metod pridobivanja znanja. Uporaba preverjenih ali nepreverjenih informacij odpira vprašanja kredibilnosti, preverljivosti znanj, v primeru eksperimenta Zavetišča za zavržene rastline pa tudi etičnosti ravnanja s so-vrstami.

Vabljeni na voden ogled projekta. Dodajte svoj košček znanja in izkušenj v tem eksperimentalnem poligonu. Ob tej priložnosti bosta avtorici predstavili tudi unikatno knjigo umetnic, ki zajema njuno intimno doživljanje zgodb, ki nastajajo v okviru projekta Zavetišče za zavržene rastline.

Voden ogled po razstavi: 5. 12. 2019 ob 17.00 in 4. 2. 2020 ob 17.00

Program Bienale oblikovanja