fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

BIO 26| Skupno znanje

14. nov 2019 – 9. feb 2020

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

26. bienale oblikovanja v Ljubljani, BIO 26 | Skupno znanje, ki ga prireja Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) in je organiziran v sodelovanju s Centrom za kreativnost, je v polnem teku.

Osrednja tema bienala, ki ga kurirata avstrijski kustos in kulturni producent Thomas Geisler ter pomočnica kustosa Aline Lara Rezende, je kriza na področju informacij. Razstave bienala, vkjučujejo že obstoječe zgodovinske in sodobne projekte ter šest naročenih projektov, izbranih v okviru oblikovalskega maratona, ki so na ogled med 14. novembrom 2019 in 9. februarjem 2020 na različnih lokacijah po Ljubljani.

Osrednja razstava pod imenom Skupno znanje v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje skozi dela različnih umetnikov in umetnic, oblikovalcev in mislecev iz Slovenije in sveta osvetljuje kompleksen pojem krize informacije. Spremljevalni projekti, ki so organizirani v razstavo pod imenom Deljeno znanje, so na ogled v sicer zapuščenih prostorih podhoda Ajdovščina. Tretji del razstave z imenom Odprto znanje pa se odvija na partnerskih institucijah BIO 26, v sodelovanju s katerimi je bil med majem in julijem organiziran oblikovalski maraton. Mednarodne interdisciplinarne skupine so za maraton strnile moči pri reševanju konkretnih oblikovalskih izzivov, postavljenih s strani naslednjih institucij: Narodna in univerzitetna knjižnica, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Univerza v Ljubljani, Dom starejših občanov Fužine, Botanični vrt Univerze v Ljubljani in časopisna hiša Delo. Za časa trajanja bienala oblikovanja je na teh institucijah mogoče videti rezultate sodelovanja v obliki razstavljenih projektov.

V Muzeju za athitekturo in oblikovanje ter v podhodu Ajdovščina sta umeščeni za časa trajanja bienala tudi Info točki BIO 26.

Program Bienale oblikovanja