fbpx

Kaj želite poiskati?

Predstavitev

DESIGN DINING: predstavitev projekta

22. apr 2021

| 11:00

Na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabimo vas, da si ogledate predstavitev projekta Design Dining, ki bo potekala v četrtek, 22. aprila ob 11. uri, preko spletnega prenosa v živo na naši Facebook strani.

 

Pridružil se nam bo chef ljubljanske restavracije Tabar Jakob Pintar, skupaj bomo podrobneje pojasnili, kam nas bo peljal projekt, kdo vse pri njem sodeluje in kakšne vsebine bodo nastajale v naslednjih mesecih, imeli pa boste tudi možnost zastaviti morebitna vprašanja glede samega programa in poziva.

 

Rok za oddajo idejnih zasnov in prototipov za oblikovalske kose v omejeni seriji, ki bodo sestavljali nov slovenski oblikovalski pogrinjek, je 18. maj 2021. Več o pozivu in postopku prijave najdete tukaj.

 

V sklopu programa DESIGN DINING: slovenski oblikovalski pogrinjek, ki ga Muzej za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju s Centrom za kreativnost izvaja pod okriljem evropske platforme Distributed Design Market Platform, objavljamo odprti poziv, v okviru katerega bomo izbrali do 10 oblikovalcev, ki bodo s pomočjo finančnih spodbud zasnovali nov produkt za namen namiznega pogrinjka in ga tudi proizvedli (v omejeni seriji). Izbrani pogrinjek bo predstavljen na pop-up večerjah in razstavah doma in v tujini.


‘Veselim se projekta, ker sem tudi sam kot kuhar zmeraj na preži in v iskanju novih idej, kako predstaviti svoje jedi. Nekoč bele krožnike so zamenjali unikatni izdelki keramikov, mizarjev in drugih obrtnikov. Dati možnost umetniku, da je neobremenjen s tem, kako se bo na koncu predmet uporabil na mizi, se mi zdi izvrstna ideja. Tako nastajajo produkti, ki presegajo meje vsakdanjega, pričakovanega in udobnega. Želim si nenavadnih oblik in nenavadnih materialov, ki bodo tudi meni dovolil narediti korak v neznano.’ Jakob Pintar, chef