fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Poziv

DESIGN DINING: odprti poziv za oblikovalce

Rok za prijavo: 18. maj 2021

Veselim se projekta, ker sem tudi sam kot kuhar zmeraj na preži in v iskanju novih idej, kako predstaviti svoje jedi. Nekoč bele krožnike so zamenjali unikatni izdelki keramikov, mizarjev in drugih obrtnikov. Dati možnost umetniku, da je neobremenjen s tem, kako se bo na koncu predmet uporabil na mizi, se mi zdi izvrstna ideja. Tako nastajajo produkti, ki presegajo meje vsakdanjega, pričakovanega in udobnega. Želim si nenavadnih oblik in nenavadnih materialov, ki bodo tudi meni dovolil narediti korak v neznano.Jakob Pintar, chef


V sklopu programa DESIGN DINING: slovenski oblikovalski pogrinjek, ki ga Muzej za arhitekturo in oblikovanje v sodelovanju s Centrom za kreativnost izvaja pod okriljem evropske platforme Distributed Design Market Platform, objavljamo odprti poziv, v okviru katerega bomo izbrali do 10 oblikovalcev, ki bodo s pomočjo finančnih spodbud zasnovali nov produkt za namen namiznega pogrinjka in ga tudi proizvedli (v omejeni seriji). Izbrani pogrinjek bo predstavljen na pop-up večerjah in razstavah doma in v tujini.

 

Tema, ki bo izbrane produkte povezovala med seboj in z menijem, ki ga bo vizionarsko ustvaril mladi, že večkrat nagrajeni glavni kuharski mojster ljubljanske restavracije Tabar Jakob Pintar, je ritual: iščemo različne poglede in koncepte, ki poudarjajo obredno naravnano prehranjevanje, ga vzdržujejo in častijo, vendarle pa včasih rušijo in so eksperimentalni, da naredijo prostor za vzpostavitev novih ritualov.

 

Kaj ponujamo oblikovalcem?

 

  • Sodelovanje s priznanim slovenskim kuharskim mojstrom Jakobom Pintarjem pri ustvarjanju pogrinjka za novo kulinarično izkušnjo.
  • Finančno spodbudo: vsakemu oblikovalcu bo za zasnovo novega produkta namenjenih 1.500 EUR (z vključenim DDV-jem).
  • Individualna svetovanja in izobraževalni delavnici z Veerle Wenes (lastnico galerije Valerie Traan, Belgija ter umetniško vodjo oblikovalske znamke Valerie Objects) ter generalnim direktorjem Jezeršek gostinstvo d.o.o., Martinom Jezerškom
  • Širšo prepoznavnost doma in v tujini skozi pop-up večerje ter razstave. Povezovali se bomo s partnerji z EU-platforme Distributed Design Market Platform ter gostovali na dogodkih Vienna Design Week, Zagreb Design Week in BIO 27.
  • Izkušnjo dela v skupinskem procesu.

 

Rok za oddajo idejnih zasnov in prototipov za oblikovalske kose v omejeni seriji, ki bodo sestavljali nov slovenski oblikovalski pogrinjek, je 18. maj 2021. Več o postopku prijave najdete tukaj.