fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Okrogla miza

Kickstarter prihaja v Slovenijo

13. okt 2020

| 17:00-19:00

MAO
Zemljevid

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Kickstarter je platforma, ki ponuja velikemu številu oblikovalcev, kreativcev in umetnikov dobro priložnost, da svoje projekte predstavijo širši javnosti ter s tem pridobijo nujna zagonska sredstva za lansiranje svojega produkta ali storitve. Projekti, ki začenjajo svojo pot na Kickstarterju, so lahko majhni, nišni in lokalni ali zelo ambiciozni ter globalni in segajo na številna področja kreativnega in kulturnega sektorja.

 

Na okrogli mizi, ki jo prirejamo ob vzpostavitvi Kickstarterja v Sloveniji, se bomo pogovarjali o tem, na kakšen način se kreativci lotevajo uporabe te platforme, kaj so prednosti, na kaj je potrebno paziti, kako sploh začeti in kako platforma deluje danes.

 

Gostili bomo:

  • Heather Corcoran, direktorico oddelka za oblikovanje in tehnologijo pri podjetju Kickstarter,
  • Ivano Blaž, ki je na Kickstarterju z oblikovalko Nino Mršnik uspešno lansirala projekt Kobeiagi Kilms
  • Elvisa Halilovića, ki je na Kickstarterju pod znamko Ondu uspešno lansiral že tri svoje lesene fotoaparate (pinhole cameras)

 

Moderator: Žiga Berce (Slovenia Crowdfunding Meetups)

 

Vabljeni, da se nam pridružite v torek, 13. oktobra, ob 17. uri na okrogli mizi in pobližje spoznate globalno izredno priljubljeno platformo za množično financiranje, ki letos praznuje poseben mejnik, saj so uporabniki na njihovi platformi zbrali že več kot 5 milijard dolarjev sredstev. Ob tem je zanimivo tudi dejstvo, da je bil letošnji maj kljub krizni situaciji najbolj uspešen mesec na Kickstarterju v smislu višine zbranih sredstev do zdaj.

 

V MAO bo zaradi novih omejitev v skladu z NIJZ dogodek za omejeno število ljudi, vendar bo dogajanje predvajano v živo preko spleta. Sprejemali bomo vprašanja in replike, zato vabimo vse, da se nam priključite!

 

Okrogla miza bo potekala v angleškem jeziku.

 

Heather Corcoran

Direktorica oddelka za oblikovanje in tehnologijo pri podjetju Kickstarter

Ivana Blaž

Kobeiagi Kilims - uspešno lansiran oblikovalsko rokodelski projekt na Kickstarterju, v sodelovanju z oblikovalko Nino Mršnik.

Elvis Halilović

Pod znamko Ondu je na Kickstarterju uspešno lansiral že tri svoje lesene fotoaparate (pinhole cameras)