fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
PREDAVANJE

Made In: Gradnja kot dejanje

9. sep 2019

| 19:00

Radovljiška graščina

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabimo vas na javno predavanje Gradnja kot dejanje v sklopu evropskega projekta Made In – pripovedi obrti in oblikovanja, ki bo potekalo v ponedeljek, 9. septembra ob 19. uri, v Radovljici.

Predaval bo: Nicolas Coeckelberghs, BC architects, Bruselj

Arhitekt in tehnolog za gradbene materiale Nicolas Coeckelberghs bo v Radovljiški graščini govoril o delu raziskovalno-arhitekturnega biroja ‘BC architects & studies’, ki se osredotoča na krožno, bioregionalno proizvodnjo materialov in dejavno vključevanje skupnosti.

Gradnja kot dejanje je dejanje in pripoved obenem. Je kompleksno prizadevanje skupnosti, da bi postavila infrastrukturo, ki zajema različne nabore veščin in skupin prebivalcev, različne materiale in tehnologije. Ustvarja vpliv ter izraža vrednote in ideje širokega omrežja, spletenega okrog določenega projekta.

BC architects & studies želijo preizprašati gradnjo kot dejanje s širitvijo svojega oblikovalskega postopka na proizvodnjo materialov, javna naročila, pripovedovanje zgodb, prenos znanj in organiziranje skupnosti.

Kratica BC v imenu biroja – Brussels kot Bruselj in Cooperation kot sodelovanje – opiše, kako se je razvijal biro BC architects, studies and materials, vpet v kraj in sredino skupnosti. BC kot biro s tremi pravnimi subjekti začenja z arhitekturo ter se skozi raziskave, eksperimentiranje in razvoj strokovnega znanja premika k proizvodnji materialov in oddajanju naročil. Kot pravi hibrid BC krmari med mejami teh disciplin, od besed k dejanjem.

Predavanje je del delavnice, ki med 9. in 13. septembrom v sklopu evropskega projekta Made In – Craft and Design Narratives poteka v Manufakturi Radovljica.
Center za kreativnost je partner projekta Made In – pripovedi obrti in oblikovanja.

Program Platforma made in