fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Made in Slovenia

31. maj - 31. dec 2018

CzK Maribor

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Z razstavo v spreminjanju predstavljamo dobre prakse slovenskih oblikovalcev in podjetij, ki delujejo v kreativnem sektorju. Spodbujamo razvoj izdelkov in storitev, ki so povezani z načeli Centra za kreativnost, ki združujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo.

 

Na razstavi predstavljamo izdelke, ki so jih oblikovali slovenski oblikovalci, večinoma so tudi proizvedeni v Sloveniji. Želimo, da bi razstavo v prihodnje dopolnjevali z vedno novimi inovativnimi izdelki, njihov razvoj pa želimo pospeševati tudi skozi delovanje Centra za kreativnost.

 

Pod naslovom Made in Slovenija ustvarjamo kolekcijo, ki bo v svetu prepoznana kot dobro slovensko oblikovanje, ki bo promovirala trajnostna načela ter prispevala k sodelovanju med kreativnim in gospodarskim sektorjem z namenom družbenega napredka, razvoja inovativnih izdelkov, storitev in dvigu prepoznavnosti slovenskih blagovnih znamk. Razstava predstavlja tudi korak naprej do uporabnikov teh izdelkov in novo priložnost, da se v slovenskih domovih pogosteje znajdejo kreacije slovenskih ustvarjalcev.

 

Uvrstitev v razstavo presoja neodvisna komisija CzK. Podjetja ali lahko pošljejo predloge na info@czk.si

 

Kriteriji za izbor:

– izdelek je več kot 50% izdelan v Sloveniji

– izdelek je oblikovan v Sloveniji

– izdelek je trajnosten (po principi krožnega gospodarstva)

– izdelek je inovativen (tehnološko, oblikovno,…)

– izdelek je oblikovno domišljen, jasen in funkcionalen

– izdelek je družbeno angažiran