fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Razstava

Novi časi (Made in Slovenia)

7.-12. jun 2022

OPIFICIO 31, Via Tortona 31, Milano

6. jun 2022: predogled za medije, od 11.00 do 19.00

8. jun 2022: 16.00 - pogovor BIO27

17.00 - odprtje razstave in sprejem

7.-12. jun 2022: vsak dan, od 10.00 do 21.00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na tednu oblikovanja v Milanu letos predstavljamo inovativne izdelke slovenskih oblikovalcev, ki opuščajo ustaljene, pogosto škodljive družbene navade. Z izdelki, ki so na ogled na tej razstavi, oblikovalci izražajo kritiko obstoječih ekonomskih in družbenih sistemov ter ponujajo drugačen pogled na serijsko izdelavo. Prinašajo nove načine uporabe, novo funkcionalnost in materialnost ter skrb za zdravo okolje in družbo. Skupna sta jim razkrivanje ozadja nastanka izdelka in želja po povezovanju človeštva v skupnost s pomočjo dobrega oblikovanja. Poudarjajo vrednost spoja digitalnega in ročnega dela, pri čemer slednje služi kot orodje za psihosocialno opolnomočenje posameznika.

 

Med milanskim tednom oblikovanja bo naša razstava del prizorišča TORTONA ROCKS na ulici Via Tortona 31. Predstavili bomo izbor dvaindvajsetih izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti “Made in Slovenia”. Projekte je na podlagi odprtega razpisa za sodelovanje izbrala strokovna komisija: oblikovalec Luka Stepan, oblikovalka storitev Ana Kyra Bekš, arhitekt in oblikovalec Primož Jeza, kustosinja za arhitekturo in oblikovanje Maja Vardjan ter arhitektka in vodja programa pri CzK Mika Cimolini.

 

Razstava je organizirana v sodelovanju med Centrom za kreativnost/MAO in Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Milanu.

 

Za oblikovalce, ki jih predstavljamo, je pomembno iskati načine, kako družbo ponovno povezati v skupnost, jo odvrniti od zaslonov in spodbujati druženje. Sporočajo, da nas lahko oblikovanje – potem ko so nas ločili pandemija, diskriminacija, rasizmi in nacionalizmi, nezaupanje v državne institucije, ekonomsko razseljevanje in podnebne spremembe – ponovno poveže.

 

Se vidimo v novih časih!


Otvoritveni dogodek
Pogovor BIO27: Kaj je Supervernakularno?
8. junij 2022 ob 16h
OPIFICIO 31 – Via Tortona 31, Milano
Pridružite se nam na pogovoru, ki bo obravnaval temo BIO27 Super Vernakularno – ambiciozno gibanje, ki črpa navdih iz vernakularnega oblikovanja za ustvarjanje domiselnih odgovorov na sodobne izzive. Sodelujejo kustosinja BIO27 Jane Withers, Marco Sammicheli, Anniina Koivu in Gaja Mežnarić Osole. Pogovor bo vodil Jan Boelen, direktor Ateljeja LUMA.


Sodelujoči oblikovalci in blagovne znamke: ADDID PLUS, FOLDS, BRINA STEBLOVNIK, DARJA MALEŠIČ, PRIMOŽ TURNŠEK, ROK OBLAK, KRATER, KRONOTERM, GIGODESIGN, AJDA BERTOK, REMIGO, MATEJ ŠTEFANAC, RAKETA, PIKKA, LUČKA BERLOT, ÁGI GÖB, LUKA RUGELJ, GUIANADESIGN, MIHA ARTNAK, SRĐAN PRODANOVIĆ, STUDIO LJUDJE, NINA MRŠNIK, IVANA BLAŽ, NIKOLAJ SALAJ, KOBEIAGI KILIMS, OLOOP, STUDIO PRAPRA, SARA BADOVINAC, PETER ZABRET, MARUŠA MAZEJ, DESNAHEMISFERA, NIKO KRALJ & FESTIVAL LESA, SADAR + VUGA, PRIMOZJEZASTUDIO.