fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predstavitev

Predpisi o honoriranju oblikovalskih storitev

19. apr 2022

| 16:00

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Zavedamo se številnih težav oblikovalskega podsektorja, med njimi hude podcenjenosti oblikovalskih storitev, težav pri opisih in argumentaciji cen naročnikom ter škodljivih praks, povezanih z javnim naročanjem avtorskih storitev, na katere se oblikovalska stroka počasi in s težavo odziva, zato smo kot enega od ukrepov, ki bo okrepil pozicijo oblikovalske stroke in olajšal vstop mladim oblikovalcem na trg, zasnovali sodoben in javen pravilnik o honoriranju storitev. Zanj bomo prenovili Predpise o honoriranju oblikovalskih storitev in uvedli metodologijo vrednotenja, ki bo skladna s praksami, uveljavljenimi v drugih evropskih državah.

 

V zvezi z metodologijo in arhitekturo tega spletnega orodja bi se radi posvetovali s predstavniki strokovne javnosti. Dnevni red predstavitve z diskusijo bo obsegal:

  • predstavitev generalnega koncepta cenika in njegovih žičnih modelov, predstavitev faz oblikovalskega procesa;
  • obračunavanje pravic za uporabo, predstavitev tujih praks, predlog rešitev;
  • nadgradnja Smernic in metodologije vrednotenja oblikovalskih storitev;
  • predstavitev posodobljenega tarifnega dela predpisov za honoriranje oblikovalskih storitev: terminologija, vsebinski sklopi.

 

Dogodek bo 19. aprila 2022 ob 16. uri v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v dvorani Veliki stolp. Predvidoma bo trajal dve uri.

 

Produkcija: DOS in KOFEIN DIZAJN, koprodukcija: Center za kreativnost

 

Zaradi lažje organizacije dogodka prosimo za potrditev udeležbe do 14. aprila 2022. Za vsa morebitna dodatna vprašanja lahko pišete na info@kofein.si.

Projekt je del partnerske mreže Platforme Centra za kreativnost. Projekt Center za kreativnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Program Partnerske mreže