fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Serija predavanj

Palača divjine

22. mar, 6. apr in 19. apr 2022

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V sodelovanju z Društvom Trajna in arhitektko Danico Sretenović najavljamo serijo predavanj z naslovom Palača divjine!

 

V sklopu treh predavanj bomo gostili translokalne goste s področja zoönomske prakse, večvrstnega urbanizma in ekoupravljanja. Predavatelji bodo tudi mentorji našega letošnjega odprtega poziva na temo večvrstnega oblikovanja, namenjenega arhitektom, krajinskim arhitektom in oblikovalcem, ki ga bomo predstavili na prvem izmed treh predavanj.  

 

Klaas Kuitenbrouwer: Praksa zoönomije

Kdaj: 22. marca 2022 ob 17:00

Video do dogodka

 

Svoje znanje bo z nami prvi delil Klaas Kuitenbrouwer, starejši raziskovalec digitalne kulture na Het Nieuwe Instituut v Rotterdamu in pobudnik projekta Zoöp, ki svoje delovanje posveča sodelovanju z nečloveškim življenjem. Predstavil nam bo, kaj in kakšna je Zoönomska praksa ter kako jo lahko oblikovalci vključijo v svoje delo. 

 

Debra Solomon: Večvrstni urbanizem in javni prostor

Kdaj: 6. aprila 2022 ob 17:00

Kje: splet. Prijavite se tukaj!

Na drugem predavanju se nam bo pridružila Debra Solomon. Solomonova je v 2019 skovala termin večvrstni urbanizem in postala pionirka te nove smeri urbanizma, ki nečloveške prebivalce mest vidi kot enakovredne človeškim. Debra nam bo v svojem predavanju predstavila Amsterdam Zuidoost Food Forest, 55 hektarjev veliko površino, na kateri ustvarjajo in jo vzdržujejo lokalni prebivalci. 

 

Rok Kranjc: Upravljanje več-kot-človeških transformacij

Kdaj: 19. aprila 2022 ob 17:00

Kje: splet. Prijavite se tukaj!

 

Zadnje predavanje bo pripadlo Roku Kranjcu, raziskovalcu socialno-ekoloških transformacij na Inštitutu za Ekologijo ter prevajalcu in uredniku Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo. Rok nam bo v svojem predavanju predstavil ključne mislece, koncepte in prakse, povezane s posthumanizmom in (urbanim) skupnim.

Program Partnerske mreže