fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
SISTEM MODE

POP-UP Showroom

24.–25. okt 2019

MAO

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

V času konference Sistem mode bodo v MAO na voljo oblačila izbranih modnih blagovnih znamk z Ljubljana Fashion Weeka in konference Sistem mode na prodajno-predstavitvenem Pop-Up Showroom dogodku.

JSP
Modna znamka ženskih oblačil in modnih dodatkov, ki poudarja stajling, klasično krojaštvo in etično proizvodnjo. Deluje med Beogradom in Ljubljano.

PETJA ZOREC
Uniseks blagovna znamka moške mode, ki temelji na tradicionalnih tekstilnih tehnikah in tehnoloških novostih.

WITCHES SISTERHOOD
Ekološka blagovna znamka t-shirtov s poudarkom na potiskih, ekoloških materialih in pogansko tradicijo naših prednikov.

MILA KRASNA
Svetovno uspešna slovenska neodvisna modna znamka spodnjega perila in oblačil za ples na drogu, ki jo krasijo tehnična dovršenost in materiali visoke kakovosti.

WE ARE LENA
Fiktivna tvorba iz ljubljanskih katakomb, ki jo pooseblja fiktivni lik Lene in se manifestira v znamki ulične mode.

LYC
Ljubljanski skejtersko modni kolektiv, z referencami iz jugo-pop kulture in uspešnih nostalgičnih znamk iz našega kulturnega prostora.

FUGA
Lifestyle znamka unikatnih kosov oblačil, temelji na nostalgiji po prelomu stoletja, izrazitih barvah, sitotisku, vezeninah in estetiki mladostniških (sub)kultur.

MILA VERT
Ekološka blagovna znamka ženskih oblačil, pletenin in modnih dodatkov, ki sledi principom pravične trgovine in reciklaže.

NELIZABETA
Blagovna znamka modularnih torbic. Temelji na multifunkcionalnosti, trajnostnem in krožnem oblikovanju, ponovni uporabi ter okolju prijaznem oblikovanju.

DESTILATOR SOLUTIONS
Krožni, na ponovni uporabi temelječ koncept oblikovanja čevljev, oblačil, torb in notranje opreme s trajnostnimi načini proizvodnje in distribucije.

PIRATE PIŠKA
“Independent-one-girl-brand” unikatnih izdelkov, potiskanih z avtorskimi ilustracijami, zasnovan na načelih kakovostne, ročne in trajnostnih izdelave, z minimalističnim unisex pristopom.

JULIA KAJA HROVAT
V svojem delu črpa iz slovenske kulturne dediščine. Zanimajo jo najrazličnejši simboli in zgodbe naše identitete, katere uspešno prenaša na sodobne kolekcije ženskih oblačil.

JAN BROVČ
Glavna inspiracija pri ustvarjanju je klubska scena osemdesetih let. Oblikovana oblačila nimajo določenega spola. Pri ustvarjanju uporablja različne tudi reciklaže in predelave oblačil.

MATIC VELER
Kontrasti med brutalnostjo betona, mehkobo linij baročne estetike in lepoto magije so ga spodbudili k razmišljanju o kontrastih med njimi in kako jih lahko z različnimi tehnikami in materiali prevede v svoje stvaritve.

M.FICTION
Sestri Mateja Lukač in Mia Aleksandra Lukač ustvarjata sveže in nepričakovane kombinacije, pri katerih so osrednja tema inovativnost, lasten slog in pozornost do detajlov.

SIMONA KOGOVŠEK
Prefinjeni kosi oblačil izbranih barv, ustvarjeni v tehniki sestavljanke, podirajo klišeje o oblačilih, prešitih z overlock sivi.

EVGENIJA ZAFIROVSKA – TEJA JEGLICH
“… asimetrične linije,živalski vzorci in izgled usnja …” Teja Jeglich “Kombinacija mode, arhitekture in tradicije  …” Evgenija Zafirovska

PATRICIA PIE
Navdihuje se nad kroji, ki ženski delajo uslugo in izvabijo iz telesa tisto ženstvenost, ki očara.

RENATA BEDENE
“Samostojno delujem na področju tekstilnega oblikovanja, na katerega poizkušam prenesti likovna in ostala znanja ter zaznavanja povezati z različnimi vrstami materialov in postopki.”

KISS THE FUTURE
“Inspiracijo črpam iz znanstvene fantastike, urbane kulture, eksperimentalnega videa, dolgih romanov, vesolja in rokokoja.”

DAMIR RAKOVIĆ PONORELII
Ponorelii brand je zasnovan na podlagi čiste fantazije recikliranja že obstoječih Poliesterskih tkanin.

MOJCA CELIN – PRINCIP
“Skozi svoja večerna oblačila in kreacije, ki jih izdelam za natečaje, želim sporočiti, kdo smo, iz kje prihajamo in kakšna je naša identiteta.”

NINARA
Zanima jo sodobna trajnostna moda, ročne tehnike in silhuete, ki izhajajo iz etno značilnosti različnih narodov.

SANIJA REJA ASKE
“Odraščala sem v Goriških Brdih, obkrožena z domačnostjo in vinogradništvom, kar se odraža v mojih kolekcijah kot pridih kulturne tradicije.”

MEDLE
“V svojih kolekcijah velikokrat prepletam moško resnost z žensko nežnostjo in igrivostjo.”

DAVID BACALI
“Z interpretacijo nasprotujočih si zgodovinskih, družbeno – političnih in socialnih vplivov želim doseči večplastnost in raznolikost kolekcij.”

MÊHLÊ
“V svojih kolekcijah se poigravava s kombinacijo tradicionalno krojenih oblačil in tehnološko inovativnih športnih tkanin.”

NATAŠAHRUPIC
“Svoje delo samostojno ali v sodelovanju z drugimi oblikovalci uspešno predstavljam tako doma kot v tujini.”

DRAŽ
“Vztrajamo pri soobstoju elegance in udobja, na brezkompromisnosti pri kvaliteti materialov in izdelave.”

TANJA UVERA
“Pletenine kombiniram s tkanino, potiskano z vzorci, ki jih narišem in računalniško obdelam.”

KOKA HANDMADE KNITWEAR
“Celoten ustvarjalni postopek se izvaja ročno iz 100% organskih, lokalno pridelanih pletenin. Rezultati so luksuzni ročno izdelani kosi sodobnega oblikovanja.”

PETJA ZOREC
“Koncept kolekcije izhaja iz teorije mnogih plasti posameznika, ki končno tvorijo unikatno osebnost.”

ANA JELINIČ
“Letošnja kolekcija je pripoved o želji po letenju, visoko, čim višje.”

BENEDETTI LIFE
Pri kreiranju oblačil temelji na luksuzni estetiki, okoljski ozaveščenosti, odgovornem potrošništvu in etičnosti.

SOFIA NOGARD
Koncept blagovne znamke poskuša zaobiti determinacijo spola in časa. V kolekcijah uporablja pristop funkcionalnosti in humorja. Opira se na lokalnost pri sami izdelavi in uporabi lokalnih obrazov, v oblikovanju novih modnih zgodb.

in MATEYANEIRA | PRIK | MADE IN ANSELMA | BARBARA VRBANČIČ | MAJA ŠTAMOL