fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Festival

Zavod BIG: MESEC OBLIKOVANJA

8. okt–8. nov 2019

Mesto oblikovanja

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Festival Mesec oblikovanja je izvirna platforma za kritično vrednotenje, identificiranje in promoviranje pomembnih dosežkov na področju oblikovanja v Jugovzhodni Evropi. S svojimi aktivnostmi proaktivno spodbuja razvoj kreativnih industrij s poudarkom na oblikovanju. Namen Meseca oblikovanja je povečati konkurenčnost podjetništva in družbe, ter poudarjati strateške, ekonomske in kulturne prednosti oblikovanja. Festival sestavljajo 4 ključni sklopi:

Sejem Design Expo
Design Expo je sejem vrhunsko oblikovanih izdelkov, pa tudi materialov, tehnologij in storitev, ki so potrebni pri razvojno oblikovalskih procesih. Nagovarja gospodarsko in kreativno elito v regiji (19 držav, 350 milijonov ljudi) ter omogoča pozicioniranje in povečuje prepoznavnost blagovnih znamk.

 

Big arhitektura 2019
Big arhitektura je vodilni poslovno izobraževalni dogodek za napredno arhitekturo in profesionalno gradbeništvo. Z raziskovanjem, vrednotenjem in promocijo arhitekturne odličnosti gradi poslovno uspešnost in privlačnost jugovzhodne Evrope. Je katalizator razmislekov o ključnem pomenu arhitekture, raziskuje nove koncepte bivanja in odgovarja na sodobne družbene izzive pomembne za naš obstoj, gospodarstvo in prihodnost.

Lesena ikona
Je eden vidnejših dogodkov za inovativno lesarstvo v regiji. S proaktivim povezovanjem deležnikov znotraj lesne verige ter z vključevanjem kreativnih industrij je njegov cilj doseganje večje konkurenčnosti in gospodarske učinkovitosti panoge. Namenjen je lesarskim podjetjem, dobaviteljem v lesni industriji, stanovskim organizacijam, združenjem in drugim podpornim institucijam, arhitektom, oblikovalcem ter vsem, ki oblikujejo in zagotavljajo usmeritve, pripravljajo strategije, povezujejo, informirajo in izobražujejo stroko in z njo povezane subjekte.

Kreativni turizem*
JV Evropa ima velik potencial za razvoj turizma. Z vključevanjem kreativnih industrij bi lahko postala uspešna trajnostno naravnana turistična destinacija z visoko dodano vrednostjo. Arhitektura in oblikovanje v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami lahko pomembno vplivata na razvojne premike v turizmu. Festival je namenjen vzpostavljanju dialoga med dobavitelji v turizmu, ponudniki turističnih storitev, investitorji, arhitekti in oblikovalci, da bi tako spodbudili razvoj lokalnega okolja v inovativne in trajnostno usmerjene turistične destinacije.

*Del sklopa Kreativni turizem je tudi Gospodarsko oblikovalski forum: Arhitektura in oblikovanje za kreativni turizem, ki poteka v sodelovanju s Centrom za kreativnost.

Program partnerske mreže