fbpx

Kaj želite poiskati?

Festival

Zavod BIG: MESEC OBLIKOVANJA

8. okt–8. nov 2019

Mesto oblikovanja

Za prijavo na dogodek se morate prijaviti v uporabniške strani

Festival Mesec oblikovanja je izvirna platforma za kritično vrednotenje, identificiranje in promoviranje pomembnih dosežkov na področju oblikovanja v Jugovzhodni Evropi. S svojimi aktivnostmi proaktivno spodbuja razvoj kreativnih industrij s poudarkom na oblikovanju. Namen Meseca oblikovanja je povečati konkurenčnost podjetništva in družbe, ter poudarjati strateške, ekonomske in kulturne prednosti oblikovanja. Festival sestavljajo 4 ključni sklopi:

Sejem Design Expo
Design Expo je sejem vrhunsko oblikovanih izdelkov, pa tudi materialov, tehnologij in storitev, ki so potrebni pri razvojno oblikovalskih procesih. Nagovarja gospodarsko in kreativno elito v regiji (19 držav, 350 milijonov ljudi) ter omogoča pozicioniranje in povečuje prepoznavnost blagovnih znamk.

 

Big arhitektura 2019
Big arhitektura je vodilni poslovno izobraževalni dogodek za napredno arhitekturo in profesionalno gradbeništvo. Z raziskovanjem, vrednotenjem in promocijo arhitekturne odličnosti gradi poslovno uspešnost in privlačnost jugovzhodne Evrope. Je katalizator razmislekov o ključnem pomenu arhitekture, raziskuje nove koncepte bivanja in odgovarja na sodobne družbene izzive pomembne za naš obstoj, gospodarstvo in prihodnost.

Lesena ikona
Je eden vidnejših dogodkov za inovativno lesarstvo v regiji. S proaktivim povezovanjem deležnikov znotraj lesne verige ter z vključevanjem kreativnih industrij je njegov cilj doseganje večje konkurenčnosti in gospodarske učinkovitosti panoge. Namenjen je lesarskim podjetjem, dobaviteljem v lesni industriji, stanovskim organizacijam, združenjem in drugim podpornim institucijam, arhitektom, oblikovalcem ter vsem, ki oblikujejo in zagotavljajo usmeritve, pripravljajo strategije, povezujejo, informirajo in izobražujejo stroko in z njo povezane subjekte.

Kreativni turizem*
JV Evropa ima velik potencial za razvoj turizma. Z vključevanjem kreativnih industrij bi lahko postala uspešna trajnostno naravnana turistična destinacija z visoko dodano vrednostjo. Arhitektura in oblikovanje v povezavi z inovativnimi turistično-poslovnimi idejami lahko pomembno vplivata na razvojne premike v turizmu. Festival je namenjen vzpostavljanju dialoga med dobavitelji v turizmu, ponudniki turističnih storitev, investitorji, arhitekti in oblikovalci, da bi tako spodbudili razvoj lokalnega okolja v inovativne in trajnostno usmerjene turistične destinacije.

*Del sklopa Kreativni turizem je tudi Gospodarsko oblikovalski forum: Arhitektura in oblikovanje za kreativni turizem, ki poteka v sodelovanju s Centrom za kreativnost.

Program partnerske mreže