fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pop-up trgovina

Pop-Upstart: Nimaš Izbire in We Are Lena

14.–15. feb 2019

CzK Maribor

PREDSTAVITEV IN POP-UP TRGOVINA: 14. 02., 18:00–22:00

POP-UP TRGOVINA: 15. 02., 10:00–18:00

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Vabljeni na februarski Pop-Upstart dogodek v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru, kjer bomo tokrat predstavili kolektiv mladih ustvarjalcev Nimaš Izbire ter svežo in odbito znamko oblačil We Are Lena. Spoznavali bomo njihovo ustvarjalno pot in vizijo ter dobili tudi možnost, da si popestrimo svojo garderobo.

V ciklu Pop-Upstart dogodkov vsak mesec gostimo slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Na ta način želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

Maribor bo igral izjemno vlogo na poti, ki so jo že ubrali spomladi 2018 in jo nadaljujejo s prvo letošnjo pop-up trgovino, kar bo tudi njihov prvi projekt zunaj Ljubljane. Premierno bodo predstavili nekaj novih kosov oblačil, in to v spremstvu avdiovizualnega posega v prostor s pomočjo instalacije, ki so jo zasnovali že za KROM dogodek, ki bo 9. februarja v Klubu K4 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni na predstavitveni pogovor z vsemi ustvarjalci in posebnimi gosti: potekal bo v četrtek, 14. februarja 2019, od 18. ure dalje v Projektni pisarni Centra za kreativnost na Partizanski cesti 11 v Mariboru. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, v kateri bodo izdelki iz nabora znamk Nimaš Izbire in We Are Lena vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah; enako tudi v petek, 15. februarja, od 10. do 18. ure.

We Are Lena

Lena je fiktivna tvorba, katere zgodba izhaja iz ljubljanskih podzemnih katakomb. Ustvarjena je bila ob spontanem napenjanju nevroloških povezav svojih mam Tjaše Pezdirc in Eve Slana. Manifestira se v oblekah. Tokrat je začinjena tudi z novo kolekcijo! Edinstvene lastnosti znamke se kažejo v kombinaciji odštekanosti, barv in trendovskih potiskov; združuje jih Lena, dekle iz logotipa, ki pooseblja znamko. Lena tako pomeni ščepec norosti, žličko zabave in kanček odbitosti ter popestri garderobo tako mladim kot tudi mladim po srcu.

Nimaš Izbire

Je eden najmlajših operativnih kolektivov brsteče slovenske alternative. Skozi eksperimentiranje na področjih ulične mode, klubske scene in vizualnih umetnosti njegovi člani sproti spoznavajo teren s prizadevanjem za usmerjanje energije v kreativnost in z uresničevanjem svoje izbire.

Program pop-upstart