fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
DELAVNICA

Poslovne priložnosti za male proizvajalce

18. okt 2019

| 10:00

CzK MB

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Na drugo izobraževanje v sklopu Kreativnega pospeševalnika, ki je namenjeno pridobivanju poslovnih veščin za kreativce, vabimo vse, ki se ukvarjate z ročno izdelanimi produkti. Tokrat Center za kreativnost organizira izobraževanje v sodelovanju z British Councilom, Britanskim veleposlaništvom in Britansko-slovensko gospodarsko zbornico. Delavnico bosta vodila Caroline Jackman (Crafts Council UK) in Andy Hunt Vodopivec (Coffee Cup Consulting). Na dogodek se je potrebno prijavit!

Na delavnici bomo odgovarjali na naslednja vprašanja in probleme:

  • Kako z rokodelskimi praksami narediti preboj iz kreativne v poslovno idejo?
  • Kakšne vrste javnih in zasebnih finančnih podpor obstajajo pri nas za spodbujanje razvoja novih rokodelskih produktov ali nadgradnjo že obstoječih?
  • Kakšne možnosti imajo kreativci za povezovanje s podjetji iz Velike Britanije?
  • Kako postaviti ceno izdelku?

S predavateljico Caroline Jackman, ki je zaposlena kot Talent Development Manager pri Crafts Council UK in ima dolgoletne izkušnje z nudenjem podpore pri poslovanju in kreativnem razvoju ustvarjalcev, bomo govorili o tem, kaj potrebuje kreativna ideja, da postane uspešna tudi na trgu. Caroline aktivno deluje predvsem pri implementaciji programa za poslovni razvoj kreativcev, ki se ukvarjajo z rokodelskimi praksami (Hothouse) in njihovih predstavitvah na mednarodnim sejmu Collect Open, namenjenemu izključno oblikovanju v sodobnem rokodelstvu.

S primeri dobrih praks iz našega okolja (Smet Umet in Moi Style) bomo pokazali, kako kreativne zgodbe najdejo pot do uspešnega in poslovno uresničljivega načrta, prav tako bomo predstavili možnosti finančnih spodbud za tovrstne rokodelske prakse pri nas in priložnosti, ki jih ponuja britanski trg za sodelovanje s slovenskimi kreativnimi podjetji.

V tretjem delu bo sledila delavnica, kako postaviti ceno ročno izdelanemu produktu, ki jo bo vodil Andy Hunt Vodopivec, lastnik poslovne svetovalne družbe Coffee Cup Consulting, kjer svetuje slovenskim podjetjem, kako se internacionalizirat in pospešit rast in razvoj svojih podjetij na globalnem trgu.

Prijave zbiramo do 17. oktobra 2019!

9:30

registracija in kava

10:00

predavanje (Caroline Jackman) in predstavitve dobrih praks (Smetumet in Moi Style)

11:45

predstavitve priložnosti za male proizvajalce (CzK razpis, SPS finančne vzpodbude in izvoz produktov v Veliko Britanijo)

12:30

mreženje in kosilo

13:00-16:00

delavnica Kako postaviti ceno izdelku za lokalni in kako za britanski trg (Andy Hunt Vodopivec)

Caroline Jackman

Je vodja razvoja talentov za Crafts Council, agenciji za sodobno obrt in rokodelstvo v Združenem kraljestvu. Ima več kot 20 let izkušenj s podporo poslovnemu razvoju ustvarjalcev. Med drugim je vodila več galerij, kurirala sodobne nacionalne in mednarodne umetniške razstave in festivale in bila članica upravnega odbora prodajne galerije za obrt New Ashgate v Farnhamu. Pri Crafts Council je zadolžena za programe za poslovni razvoj in začetek kariere rokodelcev, obrtnikov in oblikovalcev (Hothouse) in za predstavitve sodobnega rokodelstva na mednarodnem sejmu Collect Open v Somerset House v Londonu.

Andy Hunt Vodopivec

Je britanski državljan, ki živi v Sloveniji od leta 1997. Študiral je poslovno upravljanje na Univerzi South Bank in nato magistriral na področju izvoza in financ na Univerzi Brunel v Veliki Britaniji. Delal je za različna slovenska in mednarodna podjetja s poudarkom na razvoju izvoza, strategiji rasti poslovanja, distribuciji in trženju. Zdaj je lastnik in direktor podjetja Coffee Cup Consulting s sedežem v Ljubljani. Slovenskim podjetjem, ki želijo internacionalizirati svoje podjetje ter pospešiti rast in prodajo poslovanja, ponuja nasvete in strokovno znanje.

PROGRAM KREATIVNI POSPEŠEVALNIK