fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predavanje

Prenos veščin: Rok Predin

10. mar 2022

| 19:00

MAO

Predavanje: 10. mar 2022, ob 19:00

Svetovanja: 14. mar 2022, med 15:00 in 17:00

prijavi se

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Predstavljamo vizualnega umetnika in režiserja animiranih filmov Roka Predina, ki je svojo prepoznavnost zgradil z animiranimi filmi in glasbenimi spoti. Med njegove naročnike spadajo velika glasbena imena, kot so The Rolling Stones, Elton John, U2, Take That in Madness. Nedavno je sodeloval pri izvedbi animiranega spota za legendarno skupino The Beatles. Med drugim je režiral reklame za Jaguar, Canon in Coca-Colo. Njegov najnovejši dosežek je besedilni videospot za pesem Levitate zasedbe U2.

 

Njegov uspeh se je pričel, ko se je preselil v London in se tam pridružil animacijski produkcijski hiši Trunk Animation. Ustvaril je vrsto kratkih animiranih filmov, reklamnih oglasov, glasbenih spotov, televizijskih špic in odrskih projekcij. Za britansko kraljico Elizabeto je izdelal vrsto animacij, ki so jih ob šestdeseti obletnici njene vladavine projicirali na pročelje Buckinghamske palače. Njegov kratki animirani film One of a Kind je leta 2014 na festivalu animiranega filma v Stuttgartu prejel nagrado občinstva.

 

Zadnjih nekaj let Rok spet živi in dela v Mariboru, kjer kot režiser, scenograf in avtor likovnih podob sodeluje s tamkajšnjim lutkovnim gledališčem, kot scenograf in avtor videoprojekcij pa tudi s SNG Maribor.

 

Kaj je odločilno za prepoznavnost in preboj vizualnega umetnika ter kako usklajevati lokalno in globalno? Kakšne izzive postavljajo naročniki in kako delati z njimi, da lahko kot vizualni umetnik ohraniš svoj pristop in kreativnost? O vsem tem se bomo z Rokom Predinom pogovarjali v živo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje! Na dogodek se ni potrebno prijaviti.

 

Prav tako vabimo animatorje, ilustratorje in druge vizualne umetnike, da se prijavijo na individualna svetovanja, ki bodo potekala prek spleta. Število mest je omejeno – prijave so mogoče do zapolnitve mest.