fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Predstavitev

Slovenski kulturno-kreativni delavec v času covida-19: III. del

16. sep 2021

| 11:00

Na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Tik pred iztekom skoraj osemmesečnega obdobja razglašene epidemije v sredini junija smo v maju 2021 na vzorcu 1517 delavcev izvedli tretje merjenje, kako epidemija vpliva na življenje in delo slovenskih ustvarjalcev.

 

Od 6. aprila 2020 do 31. maja 2021 smo trikrat merili, kako covid-19 epidemija vpliva na življenje in delo slovenskih kulturno-kreativnih delavcev. V tem času smo zbrali 4.616 rešenih anket, vsakič prek 1.500.

 

Čeprav smo morda jeseni naivno upali, da bo načrtovano tretje spomladansko merjenje tudi epilog zapiranja države, se sedaj, ob zaključevanju poročila, v medijih zopet pojavljajo opozorila, da je nova delta različica virusa lahko kljub cepljenju vnovičen razlog za že četrto zaporo življenja. To je za kulturno-kreativni sektor izredno neugodna napoved, še posebej za panoge z občinstvi, ki vse od marca 2020 ne delujejo ali delujejo v izrazito okrnjenem obsegu.

 

Tretje poročilo je najobsežnejše doslej, saj vsebuje določene primerjave vseh treh merjenj z namenom identifikacije trendov, ki jih prinaša že skoraj leto in pol trajajoča epidemija.

 

V četrtek, 16. septembra, vas ob 11. uri vabimo, da prek ZOOMa prisluhnete predstavitvi ključnih pomladnih izsledkov raziskave  “Slovenski kulturno-kreativni delavec v času covida-19” in sodelujete na delavnici.

 

Veseli bomo vaših pogledov, priporočil in morebitnih predlogov rešitev kako izboljšati stanje v sektorju.

 

Lepo vabljeni k poslušanju in sodelovanju v razpravi.

Program Partnerske mreže