fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Pogovor

Ulovimo potencial: umetnost in netehnološke inovacije

30. mar 2021

| 14:00

Na spletu

Za prijavo na dogodek se morate naprej registrirat na naši spletni strani.

Umetnost nenehno inovira, se razvija in odkriva nova obzorja, a vseeno ostaja na obrobju inovacijskega ekosistema. Kako jo bolj vključiti v globalne izzive, ki so pred nami, in izkoristiti njen izjemen ter nesporen potencial? Zakaj zgolj kreativnost ni več dovolj in kako lahko umetniške prakse, znanja in veščine prispevajo k uresničevanju inovativnih interdisciplinarnih projektov, reševanju družbenih problemov ali zgolj pri izboljševanju storitev, produktov, politik?

 

  • Da bi ulovili potencial netehnoloških inovacij, so v Pisarni za prenos znanja Univerze v Ljubljani pričeli s promocijo in umeščanjem inovacij iz humanistike, umetnosti in družboslovja v inovacijski ekosistem. Kako se tega lotevajo in kako lahko svoje inovativne projekte z njihovo pomočjo privedete bližje k uresničitvi, vam bosta predstavila sodelavca Pisarne za prenos znanja, Nina Smerdu in Dominik Bagola.
  • Svojo izkušnjo razvoja netehnološke inovacije bo predstavil tudi družbeni inovator Martin Lipovšek.
  • Priložnosti in programe za razvoj interdisciplinarnih projektov bo predstavila tudi Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu MAO in skupaj z razpisi Ministrstva za kulturo za “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij” tvori podporno okolje za razvoj kreativnega sektorja v Sloveniji.

 

Na dogodek se prijavite preko portala POPR. Študenti se v portal vpišete s svojo digitalno UL identiteto, ostali (študenti brez statusa, študenti drugih univerz, alumni) pa se najprej registrirajte in počakajte na odobritev registracije.

 

Vabljeni na spletni pogovor, ki bo v torek, 30. marca, ob 14:00.

Nina Smerdu

Svetovalka – Intelektualna lastnina, Pisarna za prenos znanja.

Dominik Bagola

Svetovalec – Inovacije s področij humanistike, umetnosti in družboslovja, Pisarna za prenos znanja.

Martin Lipovšek

Družbeni inovator, doktorski študent UL FF.

Anja Zorko

Vodja Centra za kreativnost.