fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Fundacija Brumen

Nagrajeni oblikovalki, ki sta za mlade izboljšali urbani prostor in uporabniško izkušnjo

Objavljeno: 7. Feb 2022

Intervju z Nežo Penca in Silino Pintar sta na 9. bienalu Brumen 
odnesli nagradi s študijskima projektoma:

 

Neža je z magistrskim delom na ALUO opozorila na problematiko praznih stavb in pomanjkanje prostorov za druženje v središču Celja. Projekt Črna lukna je izvedla kot primer začasne rabe zapuščenih lokalov, z oblikovanjem pa je nagovorila predvsem najstnike, šele potem tudi druge prebivalce Celja. Za dobro izvedbo projekta je žirija Neži podelila nagrado v kategoriji Identitete.

 

Silina je med študijem na Fakulteti za dizajn oblikovala spletno aplikacijo MiCreate, ki je namenjena različnim skupinam migrantskih otrok v Evropi, da z njo v šoli lažje predstavijo svojo zgodbo. To lahko storijo z izbiro prednastavljenih ilustriranih ozadij, predmetov, oseb in tekstovnih oblačkov. Otroke spodbuja k učenju jezika, kreativnosti in izražanju. Žirija je projekt označila za hvalevreden in mu podelila nagrado v kategoriji Digitalni produkti in storitve.

Blog Fundacije Brumen je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.