fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE
Raziskave

Kino Šiška, Gledališče Glej: Rezultati ankete o vplivu COVID-19 na obiskovanje kulturnih dogodkov v Sloveniji

Objavljeno: 29. Jul 2020

Znani so rezultati prve ankete o vplivu COVID-19 na obiskovanje kulturnih dogodkov v Sloveniji. Anketa je potekala med 10. in 28. junijem 2020 preko spleta, analiza pa temelji na odgovorih 2207 respondentov. Rezultati so dostopni v priponki.

 

Producenti kulturnih dogodkov so bili med prvimi, ki so jih prizadele marca razglašene izredne razmere zaradi pojava novega koronavirusa. Z zaprtjem prizorišč dogodkov v živo ni bilo mogoče izvajati in obiskovati, tudi v tem trenutku pa je organizacija kulturnih dogodkov negotova ter prepuščena spreminjanju pravil o javnem zbiranju. Vprašalnik v obliki spletne ankete je v ospredje postavil obiskovalko in obiskovalca kulturnih prizorišč.

 

Med 10. in 28. junijem 2020 je bila na pobudo Kina Šiška in Gledališča Glej v sodelovanju z aktivnimi posamezniki s področja kulture izvedena prva tovrstna in celovita anketa v Sloveniji, s katero so organizatorji želeli prepoznati ključne vidike za obiskovanje kulturnih dogodkov po delni sprostitvi ukrepov za preprečevanje širitve virusa COVID-19. Zanimalo jih je, katere ukrepe so obiskovalci pripravljeni upoštevati ob obiskovanju dogodkov oziroma želijo, da jih zagotovijo organizatorji, ter kakšen odnos imajo do alternativnih (spletnih) oblik izvajanja kulturnih aktivnosti.