fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Anatolske obrti, evropsko oblikovanje

Anatolske obrti, evropsko oblikovanje

Vabimo vas, da se udeležite odprtega poziva Anatolske obrti, evropsko oblikovanje (Crafts from Anatolia, Designs from Europe), ki k sodelovanju poziva vse vrste kreativcev in oblikovalcev.

Projekt je zasnoval Turkey Design Council (Turčija) skupaj s projektnima partnerjema Fundacijo Brumen in Traditional Arts Association (Turčija).

 

O OBRTEH

Anatolija, prostrana regija, ki obsega večinski del celinske Turčije, je bila nekdaj dom starodavnih civilizacij; danes pa tamkajšnji rokodelci ohranjajo pradavna znanja, ki jih prenašajo z mojstra na vajenca, a vse bolj tonejo v pozabo. Da bi spodbudili zanimanje za tradicionalne obrtniške prakse, vas vabimo, da se spoznate s petimi zelo različnimi obrtmi – intarzijo, prešivanjem, lončarstvom, izdelavo filca in klesarstvom – ter razvijete idejno zasnovo za njihovo sodobno reinterpretacijo.

 

O ODPRTEM POZIVU

10 avtorjev izbranih idejnih zasnov bo odpotovalo v Turčijo (prejeli bodo tudi finančno kompenzacijo, stroški poti in bivanja pa so vključeni) in se pridružilo rokodelcem v njihovih delavnicah, kjer bodo skupaj izdelali prototip izdelkov, ki bodo nato razstavljeni v Istanbulu, deležni pa bodo tudi promocije širom Evropske unije.

 

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA

  • Celoten razpis v angleškem jeziku je objavljen na spletni strani projekta, kjer je dostopen tudi obrazec za prijavo.
  • Spletni Q&A: 25. januar 2022 ob 17:00
  • Rok za oddajo idejnih zasnov: 31. januar 2022

Razpisovalec

Turkey Design Council

Delež sofinanciranja

Finančna kompenzacija, stroški poti in bivanja so vključeni

Rok za prijavo

31. jan 2022