fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Biennale College Architettura 2023

Biennale College Architettura 2023

Mednarodni razpis za podiplomske študente in diplomante, mlajše od 30 let ter za praktikante in akademike na začetku kariere, mlajše od 35 let.

Odprt je prvi mednarodni razpis za sodelovanje na Biennale College Architettura, ki bo potekal od 25. junija do 22. julija 2023 v Benetkah v Italiji.

 

Razpis Biennale College Architettura je odprt za podiplomske študente in diplomante, mlajše od 30 let ter za akademike in praktikante na začetku kariere, mlajše od 35 let. Prvi Biennale College Architettura bo poskušal dopolniti in obogatiti 18. mednarodno razstavo arhitekture Laboratorij prihodnosti (20. maj – 26. november 2023) z raziskovanjem kako postaviti osrednji temi razstave, dekolonizacijo in dekarbonizacijo, v središče arhitekturnega izobraževanja.

 

Biennale College Architettura k prijavi spodbuja prijavitelje iz čim širšega spektra disciplinarnega ozadja grajenega okolja; krajinska arhitektura, urbano oblikovanje, notranje oblikovanje, inženiring oblikovanja ali podobne prakse grajenega okolja.

 

Na mednarodnem odprtem razpisu bo izbranih do petdeset udeležencev, ki bodo sodelovali skupaj z globalno zasedbo priznanih strokovnjakov, akademikov in oblikovalcev politik, ki načrtujejo nove možnosti za arhitekturno izobraževanje v prihodnjih desetletjih. Ta izobraževalna izkušnja bo tematsko in fizično umeščena med 18. mednarodno arhitekturno razstavo v Benetkah. Bienale College Architettura 2023 bo deloval skozi vrsto eksperimentalnih studiev, seminarjev, predavanj in javnih recenzij.

 

Proces se bo zaključil z dokumentarnim filmom, ki bo predvajan v okviru razstave.

 

Mednarodni razpis Biennale College Architettura je odprt do petka, 17. februarja 2023.

Razpisovalec

La Biennale di Venezia

Rok za prijavo

17 Feb 2023