fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Creathrive-EU razpis za finančno podporo MSP

Creathrive-EU razpis za finančno podporo MSP

Projekt Creathriv-EU bo dodelil nepovratna sredstva malim in srednje velikim podjetjem s področja KKI

Creathriv-EU je evropska medregionalna skupna pobuda, katere cilj je okrepiti evropske kulturne in kreativne industrije (KKI) in jih vrniti na pot trajnostne rasti po pandemiji Covid-19. KKI ostajajo pomemben sektor za EU, ki lahko ustvarja rast in zaposlovanje zaradi svoje visoke dinamike in možnosti medsektorskega delovanja.

 

Konzorcij Creathriv-EU združuje organizacije z ozadjem v kulturnih in kreativnih industrijah ter IKT. S kombinacijo ukrepov bo okrepil sedanje in razvil nove medsektorske vrednostne verige znotraj KKI. Shema financiranja, ki jo sestavljajo nepovratna sredstva in nagrade, bo finančno podprla mala in srednje velika podjetja (MSP) pri pridobivanju storitev, kot so poslovno svetovanje in usposabljanje, potovanja znotraj in zunaj EU ter izvajanje pilotnih projektov na področju zelenega in digitalnega prehoda.

 

Projekt Creathriv-EU bo dodelil nepovratna sredstva malim in srednje velikim podjetjem s področja KKI za projekte in dejavnosti, ki obravnavajo enega od naslednjih izzivov:

  • Diverzifikacija izdelkov/storitev/vsebin, ki temeljijo na digitalnih tehnologijah, zlasti v sektorju dediščine, arhivov in knjižnic;
  • Podpora zelenemu prehodu avdiovizualnega in multimedijskega sektorja ter uprizoritvenih umetnosti;
  • Premostitev vrzeli v znanju delovne sile kulturnih in kreativnih ustvarjalcev ter podpiranje večje udeležbe žensk;
  • Povečanje poslovnih priložnosti z internacionalizacijo in sinergijami vzdolž in prek vrednostnih verig.

 

Razpoložljive vrste nepovratnih sredstev so:

1 – Majhni projekti (5.000 € enkratni znesek)

2 – Pilotni projekti sodelovanja (pavšalni znesek 20.000 €)

3 – Potovalne štipendije: potovalna štipendija znotraj EU (1.500 € pavšalnega zneska) / subvencija za potovanja zunaj EU (pavšalni znesek 5.000 €)

 

V petek, 28. aprila, bo potekalo online srečanje, kjer lahko izveste več o nepovratnih sredstvih Creathriv-EU. Za povezavo do srečanja klikni tukaj.

 

Več o postopku prijave si lahko preberete tukaj. Rok za prijavo je 2. maj 2023.

Razpisovalec

CREATHRIV-EU

Znesek

5.000 - 20.000 EUR

Rok za prijavo

2. maj 2023