fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Ghost Project 2024

Ghost Project 2024

Odprte so prijave na mednarodni oblikovalski natečaj Ghost Project 2024.

Ghost Project je mednarodna platforma za talente na področju produktnega oblikovanja. Predstavlja pomemben regionalni pregled oblikovalskih talentov, krepi izmenjavo med oblikovalci iz različnih kulturnih okolij ter omogoča edinstven vpogled v prihajajočo generacijo oblikovalcev, ki bodo oblikovali našo prihodnost.

 

Natečaj vabi mlade produktne oblikovalce k raziskovanju pogosto spregledanih področij majhnih posegov in postopnih inovacij, ki imajo potencial za preoblikovanje naših mikrokozmosov v bolj trajnostno in družbeno cvetoče okolje za vse.

 

Predmet natečaja so oblikovalski koncepti; izdelki – pohištvo, razsvetljava, notranji elementi, vsakdanji predmeti, ulični mobiliar, izumi za urbano kmetijstvo, didaktične igrače in orodja, izdelki za pomoč, zavetišča, dodatki za dom, tekstilna in modna oblačila, pisarniški izdelki; urbani scenariji in storitve; digitalne rešitve; inovativni scenariji za oblikovanje in proizvodnjo, ki ponujajo ekonomsko in socialno trajnostne rešitve lokalnih težav v mestnih in podeželskih okoljih itd.

 

Zmagovalci natečaja bodo sodelovali na razstavi The Ghost Project v okviru festivala Mikser, največjega regionalnega festivala ustvarjalnosti in inovacij v jugovzhodni Evropi, ki bo v Beogradu potekal od 23. do 25. maja 2024.

 

Natečaja se lahko udeležijo osebe, stare do 35 let. Prijavitelji so lahko posamezniki ali skupine avtorjev.

 

Natečaj je odprt do 15. aprila 2024. Prijavitelji lahko svoje projekte oddate preko spletnega obrazca.

Razpisovalec

Ghost Project

Rok za prijavo

15. apr 2024