fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Kreativni inkubator

Kreativni inkubator

Vabimo kreativna podjetja, organizacije in posameznike, ki imajo svojo podjetniško idejo za produkt ali storitev ter jo želijo ob strukturirani mentorski podpori razviti ali nadgraditi!

Nadgradnja podjetniških kompetenc ustvarjalcev v kulturnem in kreativnem sektorju je ključnega pomena. V Kreativnem inkubatorju, strukturiranem trimesečnem programu, namenjenemu manjši skupini ustvarjalcev, želimo z dodatnim izobraževanjem na področju podjetništva, strokovnim mentorstvom in mreženjem spremljati napredek kreativnih podjetij in tako povečati njihove možnosti za uspeh na trgu.

 

Program bo potekal od februarja do aprila 2021 in je sestavljen iz tedenskih izobraževalnih delavnic, individualnih mentorskih ur, mreženjskih dogodkov ter zaključne predstavitve pred investitorji.

ZAKAJ SE VKLJUČITI V INKUBATOR

Vsi tisti, ki s svojo idejo za razvoj produkta šele vstopate na trg, kakor tisti, ki ste na trgu že prisotni in bi radi svoj produkt nadgradili, vam vključitev v Kreativni inkubator prinaša:

 • nadgradnjo podjetniških znanj (zaokrožen program tedenskih izobraževalnih delavnic, kjer bomo obravnavali vse od segmentacije kupcev, izgradnje poslovnega modela in vodenja podjetja do digitalnega marketinga in razvoja prodajnih kompetenc),
 • dodelitev mentorja, ki bo spremljal rast in napredek vaše poslovne ideje v obdobju trajanja programa in vas usmerjal,
 • možnost izbora strokovnega mentorja s specializiranimi znanji, ki odgovarja specifikam vašega produkta,
 • povezovanje in mreženje z ostalimi inkubiranimi podjetji oz. posamezniki, predavatelji, povabljenimi gosti in mentorji,
 • predstavitev vašega produkta pred domačimi in tujimi investitorji ob zaključku programa ter možnost udeležbe na nekaterih evropskih start-up konferencah.

KOMU JE INKUBATOR NAMENJEN

Program je namenjen kreativnim podjetjem, organizacijam ali posameznikom, ki imajo jasno zastavljeno idejo za razvoj ali nadgradnjo svojega produkta s poslovnim potencialom ter natančno določeno vizijo in cilje, obenem pa želijo vzpostaviti temelje za svojo podjetniško pot ali prevetriti pogled na svoje že obstoječe poslovanje in ob tem potrebujejo specializirano strokovno pomoč.

PROGRAM

Kreativni inkubator bo sodelujočim ustvarjalcem in podjetjem pomagal pri razvoju njihovih podjetniških idej/produktov/storitev, in sicer s pomočjo strukturiranega programa, sestavljenega iz:

 • tedenskih izobraževanih delavnic, namenjenih nadgradnji znanja s področja podjetništva, ki jih mora kreativec kot podjetnik razumeti in osvojiti,
 • predstavitev sektorskih zgodb o uspehu, namenjenih prenosu izkušenj in dobrih praks,
 • spletne učilnice,
 • mentorskega programa, ki bo potekal v obliki individualnih srečanj z izbranimi mentorji,
 • strokovnih svetovanj s posameznih področij poslovanja za reševanje izzivov in dilem za uspešnejšo in hitrejšo rast (individualna srečanja),
 • mreženjskih dogodkov ter
 • zaključnega »demo dneva«, oz. predstavitve pred domačimi in tujimi investitorji.

POSTOPEK PRIJAVE

Prijave na Kreativni inkubator potekajo prek spletne prijavnice na naši spletni strani (gumb najdete v zgornjem desnem kotu). Za oddajo prijavnice  morate bit registrirani na naši spletni strani.

 

Svojo idejo/produkt/storitev nam predstavite v obliki vnaprej pripravljeni in posneti 3-minutni videopredstavitvi. Povezavo do videa, naloženega na poljuben strežnik, nam boste poslali v spletni prijavnici (skupaj z geslom, če je video zaklenjen).

 

V videopredstavitvi opišite svojo idejo in stopnjo njenega razvoja ter predstavite ekipo. Predlagamo, da v videu odgovorite na naslednja vprašanja:

 1. Kateri problem rešujete?
 2. Kdo ima ta problem?
 3. Kako ocenjujete velikost trga za to rešitev?
 4. Kakšne so konkurenčne rešitve oz. kako uporabniki ta problem rešujejo sedaj?
 5. Zakaj je vaša ekipa najboljša za izvedbo tega projekta?
 6. Kakšno podporo potrebujete?

 

Format videa je lahko poljuben, vendar naj bodo informacije jasne, dolžina pa naj ne presega 3 minut. V program bomo izbrali do 20 udeležencev.

 

Za kakršnokoli pomoč pri oddaji prijav se obrnite na e-naslov urska.krivograd@mao.si.

 

Veselimo se vaših prijav!

Razpisovalec

Center za kreativnost

Termin izvedbe

jan – apr 2021

Rok za prijavo

14. januar 2021