fbpx

Vpiši, kar iščeš …

ZAPRI ISKANJE

Finančna podpora za zaščito intelektualne lastnine

Finančna podpora za zaščito intelektualne lastnine

Ste v startupu že poskrbeli za ustrezno zaščito intelektualne lastnine? Pomemben doprinos k rasti in ugledu podjetja ter k krepitvi konkurenčne prednosti predstavlja ravno intelektualna lastnina, ki jo lahko zavarujete s pomočjo nepovratnih sredstev.

V letošnjem letu so vam na voljo nepovratna sredstva sklada za MSP – Ideas Powered for Business SME Fund, ki malim in srednjim podjetjem (MSP) s sedežem v EU pomagajo pri zaščiti pravic intelektualne lastnine v obliki vavčerjev za intelektualno lastnino.

 

Vabimo mala in srednje velika podjetja v Sloveniji k prijavi, saj lahko prejmete pomoč v obliki nepovratnih sredstev  v višini 50% osnovne prijavne pristojbine za prijavo blagovnih znamk in modelov pri uradu za intelektualno lastnino na nacionalni, regionalni (Beneluks) in evropski ravni oziroma povračilo stroškov v višini do 1.500 EUR.

 

Za sredstva iz sklada za MSP, ki ga sofinancirata Evropska komisija in EUIPO, lahko zaprosite v petih časovnih obdobjih v letu 2021. Prve vloge se bodo pri EUIPO začele zbirati že 11. januarja 2021, nato pa bo vloge možno oddati še v štirih časovnih okvirih v letošnjem letu po naslednji časovnici:

 

  • časovni okvir 1: 11. januar – 31. januar 2021
  • časovni okvir 2: 1. marec – 31. marec 2021
  • časovni okvir 3: 1. maj – 31. maj 2021
  • časovni okvir 4: 1. julij – 31. julij 2021
  • časovni okvir 5: 1. september – 30. september 2021

 

Vložiti je možno samo eno vlogo, povračilo stroškov znaša največ 1.500 EUR na prosilca. Nepovratna sredstva bodo dodeljena po načelu »kdor prej pride, prej melje«, zato poskrbite, da oddate prijavo čim prej.

 

Več informacij najdete tukaj.

Razpisovalec

EUIPO

Višina subvencije

Do 1.500 EUR

Delež sofinanciranja

50 % osnovne prijavne pristojbine

Rok za prijave

Pet časovnih okvirov za prijavo